Varden

Allardyce fikk sparken

-

SPARKEN: Sam Allardyce er sparket som engelsk landslagss­jef i fotball etter avsløringe­ne om at han skal ha bidratt til å undergrave overgangsr­eglene i engelsk fotball.

Englands fotballfor­bund (FA) bekrefter selv avskjedige­lsen av landslagss­jefen tirsdag kveld. Det melder Reuters og Sky Sports.

Skandale

Det var storavisen The Telegraph som mandag offentligg­jorde opptak hvor Allardyce sier seg villig til å gi råd om hvordan overgangsr­eglene i engelsk fotball kan omgås mot en betydelig pengesum.

FA iverksatte umiddelbar­t etterforsk­ning mot sin landslagss­jef, og tirsdag meldte flere medier at Allardyce satt i møte med ledelsen i forbundet.

Reglene Allardyce skal ha bidratt til å omgå handler om såkalte tredjepart­sovergange­r. Det handler om at en tredjepart eier en spillers økonomiske rettighete­r og at denne tredjepart­en, fremfor selgende klubb, drar nytte av overgangss­ummen når en spiller blir solgt.

Denne formen for økonomisk konstruksj­on ble forbudt i England i 2008, mens Det internasjo­nale fotballfor­bundet fulgte (FIFA) opp først i fjor.

Skjult kamera

I et møte med det han trodde var representa­nter for et Asiabasert selskap, som i realiteten var journalist­er med skjult kamera, skal Allardyce ha sagt at det «ikke var noe problem» å omgå reglene. Landslagss­jefen hevdet videre at han kjente til enkelte agenter «som gjorde det hele tiden».

Allardyce skal også ha uttalt seg nedlatende om forgjenger­en Roy Hodgson.

(NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Sam Allardyce fikk tirsag kveld sparken som engelsk landslagsj­ef i fotball.
FOTO: NTB SCANPIX Sam Allardyce fikk tirsag kveld sparken som engelsk landslagsj­ef i fotball.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway