Varden

Sto i kø for å hjelpe

Folk gikk mann av huse for Tv-aksjonen i Telemark. I Skien måtte de takke nei til mange av de frivillige som ønsket å gå med bøsse søndag.

- SKIEN Nils Skumsvoll nils.skumsvoll@varden.no

Folk strømmet til for å gå med bøsse under årets Tv-aksjon. Arrangøren­e måtte til slutt be flere frivillige om å holde seg hjemme, men Ledia Mulgeta kom seg ut på tur.

Målet var 100 prosent dekning, og allerede lørdag måtte leder i Røde Kors Skien, Fred Inge Skjaerum, sørge for at flere av de frivillige fikk beskjed om å bli hjemme på søndag. De fikk alle en sms på telefonen, så de slapp å gå bomtur.

– Det er jo et luksusprob­lem, men selv om vi selvsagt er utrolig takknemlig­e for at så mange ønsket å bidra, synes jeg det var kjedelig å måtte be folk som had- de meldt seg frivillige om å bli hjemme, sier Skjaerum.

Motsatt effekt

I sosiale medier har det versert en del kommentare­r om at Røde Kors allerede har nok penger på bok, men dette så ikke ut til å påvirke engasjemen­tet for årets Tvaksjon, som altså går til organisasj­onens arbeid for mennesker rammet av krig og konflikt over hele verden.

Skjaerum tror folk flest har fått med seg at dette er penger som

uavkortet havner der de skal.

– Engasjemen­tet vi ser lokalt forteller meg at de fleste skjønner at dette går til noe som er viktig, og ikke stanser på feil sted, mener han.

Kjørt ut med bil

Enkelte frivillige ble kjørt med bil til steder der man ikke hadde nok bøssebaere­re, og blant dem var Mohsen Nemati, Najib Jemo, Mahmoud Aljahi, Shiraz Alsaid og Ibrahim Manla. De er alle asylsøkere bosatt i vårt område, og ønsket å bidra.

– Det skulle bare mangle, mener Shiraz Alsaid, som i likhet med kompisene opprinneli­g kommer fra Kurdistan.

Fullt trøkk

På Lunde barneskole var det FAU som sto for den lokale organiseri­ngen av bøssebaere­re, og femteklass­ingen Ledia Mulgeta stilte sammen med mamma Genet Tesfu Halibo og lillebror Alexander Mulgeta for å bidra med det de kunne.

– Man må hjelpe folk som lider. Da tåler selv lillebror litt regn, sier Ledia alvorlig.

I går kveld (21.45) var det telt opp 4.915.850 innsamlede kroner i Telemark. Vinje kommune hadde gitt mest pr. innbygger (72,13 kroner), uten at bøssene var talt opp. Mest penger ble det samlet inn i Skien, 1.281.622 kroner. Det største enkeltbelø­pet kom fra Vinje kommune, 171.262 kroner.

 ??  ?? GIKK FOR EN VIKTIG SAK:
Alida Tenwik Wildhagen, mamma Ida Bringedal og Carina Eikanger var blant de mange som meldte seg til innsats søndag. I Skien måtte de til slutt takke nei, fordi det var for mange som ønsket å bidra frivillig.
GIKK FOR EN VIKTIG SAK: Alida Tenwik Wildhagen, mamma Ida Bringedal og Carina Eikanger var blant de mange som meldte seg til innsats søndag. I Skien måtte de til slutt takke nei, fordi det var for mange som ønsket å bidra frivillig.
 ??  ?? UT PÅ TUR I REGNET:
Ledia Mulgeta (femteklass­e) sammen med mamma Genet Tesfu Halibo og lillebror Alexander Mulgeta.
UT PÅ TUR I REGNET: Ledia Mulgeta (femteklass­e) sammen med mamma Genet Tesfu Halibo og lillebror Alexander Mulgeta.
 ??  ?? EN SELVFØLGE Å BIDRA:
Mohsen Nemati, Najib Jemo, Mahmoud Aljahi, Shiraz Alsaid og Ibrahim Manla gikk med bøsser søndag.
EN SELVFØLGE Å BIDRA: Mohsen Nemati, Najib Jemo, Mahmoud Aljahi, Shiraz Alsaid og Ibrahim Manla gikk med bøsser søndag.
 ??  ?? KLARE:
Ledia Mulgeta (femteklass­e) sammen med mamma Genet Tesfu Halibo og lillebror Alexander Mulgeta får tildelt rode.
KLARE: Ledia Mulgeta (femteklass­e) sammen med mamma Genet Tesfu Halibo og lillebror Alexander Mulgeta får tildelt rode.
 ??  ?? ET LUKSUSPROB­LEM: Fred Inge Skjaerum skulle gjerne sagt ja til alle som ville baere bøsser søndag.
ET LUKSUSPROB­LEM: Fred Inge Skjaerum skulle gjerne sagt ja til alle som ville baere bøsser søndag.
 ?? FOTO: NILS SKUMSVOLL ??
FOTO: NILS SKUMSVOLL
 ?? ALLE FOTO: NILS SKUMSVOLL ??
ALLE FOTO: NILS SKUMSVOLL

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway