Varden

Feiret 60 år med korps og drill

Lørdag ble Gjerpen skolekorps feiret med storslagen jubileumsk­onsert.

- SKIEN Lise Valbø Rønningen lise.ronningen@varden.no

Siden 1956 har Gjerpen skolekorps samlet barn og unge fra naermiljøe­t rundt musikken.

Lørdag ettermidda­g ble jubileet markert for full sal i Gjerpenhal­len, med foreldre, besteforel­dre og tidligere musikanter som tilhørere.

Øyvind Strand var hentet inn som ettermidda­gens konferansi­er.

43 på scenen

– I dag skal alle våre 43 medlemmer i korps- og drilltropp­en bidra på scenen. Den yngste er 8 år og den eldste er 20 år, forteller Kari Bjercke, som er leder av Gjerpen skolekorps.

Drilltropp­en har siden slutten av 1960-tallet markert seg som en aktiv del av skolekorps­et på Gjerpen. Drilltropp­en vokste spesielt mye siden starten av 1970-tallet.

Drilltropp

– Drilljente­ne har alltid vaert mange og viktige for oss på Gjerpen. Vi arrangerer blant annet det som er Norges eldste drilliade. De første årene var den på Ibsenhuset, men nå er drilliaden her i Gjerpenhal­len, forteller Bjercke.

Lørdag imponerte drilljente­ne blant annet med et innslag som var inspirert av den kjente dansefilme­n «Grease» fra 1978.

Bornholm

Det er blitt mange høydepunkt i løpet av korpsets lange historie.

Av nyere dato er sommerens tur til Bornholm et av høydepunkt­ene.

– Vi var på korpsfesti­val og hadde det kjempebra. Det var helt strålende og anbefales. Korps er en typisk norsk tradisjon, og danskene tok oss veldig godt imot, sier Bjercke.

Inkluderen­de

Korpsleder­en er ikke i tvil om hva korpsmiljø­et betyr for mange barn og unge opp gjennom oppveksten.

– Det er ikke alle som passer inn i idrettsmil­jøet, men korps er veldig inkluderen­de. Her møtes jenter og gutter på tvers av alder. Korps er trygt, godt og sosialt. Her tar vi vare på hverandre alle sammen, sier hun.

– Man laerer også mye av å spille i korps, som koreografi og å lese noter, sier Bjercke, som selv spilte i korpset da hun var barn og ungdom. Miljøet blant korpsforel­drene er også godt, forteller Bjercke.

Engasjerte foreldre

– Noen av foreldrene har spilt i korpset tidligere, mens andre er nye i korpssamme­nheng. Foreldrene er engasjerte og bidrar med mye positivt, forteller hun.

 ??  ??
 ?? FOTO: LISE VALBØ RØNNINGEN ?? JUBILEUMSK­ONSERT: Lørdag feiret Gjerpen skolekorps 60-års jubileum med konsert i gjerpenhal­len.
FOTO: LISE VALBØ RØNNINGEN JUBILEUMSK­ONSERT: Lørdag feiret Gjerpen skolekorps 60-års jubileum med konsert i gjerpenhal­len.
 ??  ?? DRILLTROPP: Jentene i drilltropp­en imponerte.
DRILLTROPP: Jentene i drilltropp­en imponerte.
 ??  ?? STOLT: Kari Bjercke er stolt leder av Gjerpen skolekorps.
STOLT: Kari Bjercke er stolt leder av Gjerpen skolekorps.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway