Varden

Kutter ut eiendomsme­glere

PBBL hadde et overskudd på 7,6 millioner. Likevel står åtte ansatte i fare for å miste jobben.

- PORSGRUNN

–Eiendomsme­gleravdeli­ngen har hatt en negativ utvikling over flere år, sier styreleder Thor Fjellvang i Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbygge­lag (PBBL) når han skal forklare hvorfor avdelingen må stenge.

For åtte ansatte er situasjone­n usikker. Ingen er foreløpig oppsagt, men det foregår for tiden såkalte løsningssa­mtaler. Blant annet vurderes det om noen av de berørte kan få andre ledige stillinger i bedriften.

Stor suksess

PBBL Eiendomsme­gling har hatt stor suksess med salg av nye leilighete­r. Blant annet ble det full pott når boliger for naer 200 millioner skulle avhendes på Øya utenfor Bratsberg Brygge. Men avdelingen skal ifølge Fjellvang ha tapt markedsand­eler når det gjelder bruktbolig­salget. På nettsiden reklameres det med at megleravde­lingen er størst på salg av leilighete­r i vårt område. Det blir også berettet om «mange prisrekord­er».

– Går avdelingen med underskudd?

– Nei, men prognosene framover er svaert dårlige, sier Fjellvang, som poengterer at det ikke er noen automatikk i at medlemmer av boligbygge­laget bruker «sin» eiendomsav­deling når de skal selge bolig.

En som uttaler seg

Det er kun styreleder som skal uttale seg i den saken. Administre­rende direktør Anders Hoel henviste Varden umiddelbar­t til Fjellvang. Heller ikke tillitsval­gt ønsker å si noe, fordi kun en av de berørte er organisert i Fagforbund­et.

Det samme gjelder ansattes representa­nt i styret: Hun ønsker ikke å uttale seg eller bekrefte om hun stemte for eller mot nedlegging.

Samtidig som PBBL kutter kraftig, er det nok av penger i andre enden. Administre­rende direktør Anders Hoel tjente i fjor 1,23 millioner kroner. Siden 2010 har både boligbygge­laget og topplønna est ut. På fem år har direktøren­s utkomme blitt økt med 383.000 kroner.

Styrehonor­arene var i fjor på samlet 307.000 kroner, går det fram av notene i regnskapet.

Stort overskudd

PBBL har de siste årene levert solide overskudd. Konsernreg­nskapet for i fjor viser et resultat før skatt på 7,6 millioner kroner av en omsetning på 44,7 millioner.

Da er blant annet gevinst av salg av aksjer i Norrøna Brygge tatt med. Ser vi bort fra dattersels­kaper, var resultatet før skatt på 3,04 millioner.

 ??  ?? LEGGES NED:
PBBL-konsernet i Jernbanega­ta hadde i fjor et overskudd før skatt på over 7 millioner. 1, januar er det slutt for eiendomsme­gleravdeli­ngen.
LEGGES NED: PBBL-konsernet i Jernbanega­ta hadde i fjor et overskudd før skatt på over 7 millioner. 1, januar er det slutt for eiendomsme­gleravdeli­ngen.
 ?? ARKIVFOTO ?? NEGATIVT: Thor Fjellvang forteller om en negativ utvikling over flere år.
ARKIVFOTO NEGATIVT: Thor Fjellvang forteller om en negativ utvikling over flere år.
 ?? ARKIVFOTO ?? HENVISTE:
Anders Hoel tjente i fjor 1,23 millioner som administre­rende direktør. I denne saken henviser han til styreleder.
ARKIVFOTO HENVISTE: Anders Hoel tjente i fjor 1,23 millioner som administre­rende direktør. I denne saken henviser han til styreleder.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway