Varden

100.000 bøssebaere­re i aksjon

- (NTB) OSLO

Over 100.000 bøssebaere­re har tatt til gatene for å samle inn penger til Røde Kors’ arbeid for mennesker rammet av krig og konflikt. Så langt har TV-aksjonen dratt inn over 100 millioner kroner.

Det viser oversikten­over årets innsamling­saksjon like før klokken 21 søndag kveld. Startskudd­et for TV-aksjonen gikk klokken 16, da frivillige over hele Norge begynte å gå fra dør til dør.

Kommunikas­jonsansvar­lig Maren Thorsen Bleskestad i TV-aksjonen opplyste søndag ettermidda­g at det er nok bøssebaere­re til at hele landets befolkning har muligheten til å gi.

– I Tønsberg manglet det flere bøssebaere­re, men presten i Tønsberg kirke oppfordret i søndagsgud­stjenesten folk til å melde seg. Da løste det seg, sa Bleskestad til NTB.

Utsira på givertoppe­n

Utsira er kommunen der folk i snitt har gitt mest. Kommunen har bidratt med 355 kroner per innbygger, viser oversikten søndag kveld. Videre på listen er Bokn, Traena og Kvitsøy, som har bidratt med henholdsvi­s 232, 196 og 183 kroner per innbygger.

Allerede halvannen time før bøssebaere­rne startet arbeidet var det imidlertid samlet inn over 43 millioner kroner. På givertoppe­n tronet Statoil ASA og Hydro, som begge bidrar med 1 million kroner.

– I tillegg til vårt bidrag på 1 million kroner auksjonere­r vi i år bort «gullfatet», et forgylt oljefat som markerer at vi har produsert over 5 milliarder fat på Statfjord, sier informasjo­nsdirektør Bård Glad Pedersen i Statoil til NTB.

Fatet er lagt ut på auksjonsst­edet QXL, og høyeste bud er på over 60.000 kroner.

Rema 1000 har gitt 500.000 kroner, det samme har DNB, og Landsorgan­isasjonen i Norge (LO) bidrar med 400.000 kroner.

Auksjon

I tillegg til Statoils gullfat, auksjonere­s det bort både opplevelse­r, statistrol­le i SKAM, og Marit Bjørgens ski.

 ?? FOTO: BERIT ROALD / NTB SCANPIX ?? STUDIO:
Helene Sandvig (f.h.), Misgina Ghebremesk­el og Jenny Skavlan leder TV-aksjonen 2016.
FOTO: BERIT ROALD / NTB SCANPIX STUDIO: Helene Sandvig (f.h.), Misgina Ghebremesk­el og Jenny Skavlan leder TV-aksjonen 2016.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway