Varden

Foreslår fornøyelse­spark i Fritidspar­ken

Bystyremed­lem Tommy Ballestad fra Bypartiet foreslår å utvikle Skien Fritidspar­k med en fornøyelse­spark. Han vil nå ta saken opp politisk.

- SKIEN Tore Svarverud tore.svarverud@varden.no

TAR INITIATIV:

– Her er det veldig store mulig- heter. Det er mye plass i området innover mot skibakken og klatrepark­en. Og det er absolutt et behov for å gjøre mer ut av Skien Fritidspar­k.

– Er det et anlegg av typen Sommarland i Bø du ser for deg?

– Nei, det er mer et typisk fornøyelse­spark, noe som kan vaere av typen Tusenfryd utenfor Oslo.

En skisse han har laget viser typiske tivoliattr­aksjoner som pariserhju­l og berg-og-dal-bane. Han har også nevnt kasino og mer av de vann-aktivitete­ne som allerede finnes her.

Ment som en idé

– Det er også viktig i en slik sammenheng at det blir en utvidelse av hotelltilb­udet i forhold til det som nå er der, sier Ballestad.

– Dette er ikke noe endelig forslag. Dette er en skisse med noen ideer og et initiativ til å få satt i gang en diskusjon. Men jeg tror muligheten­e er store, og dette kan vaere et godt grep i en satsing på turisme. Vi har ferja som går

GOD PLASS:

utvikling. til Langesund, den bringer turistene nesten helt fram til døra hos oss. Dette kan bli noe som gir Skien økt attraksjon­skraft, og som kan skape mange nye arbeidspla­sser.

Tas opp politisk

Ballestad har allerede diskutert saken med partifelle­ne i Bypartiet, og har full støtte derfra.

– Det jeg vil gjøre nå, er å ta det opp politisk i kommunen og be om å få det vurdert. Samtidig vil jeg også sende dette forslaget ut til mulige investorer.

For Ballestad er helt klar på at han ikke ser denne utviklinge­n som en kommunal oppgave. Den må ikke komme i konkurrans­e med noen av de oppgavene innen eldreomsor­g og andre oppgaver som kommunen sysler med. Det må vaere andre som kommer inn og gjør dette.

Har planer

– Vi har en utviklings­plan for parken. Det innebaerer blant annet et utebasseng. Det sier daglig leder for Skien Fritidspar­k, Jon Steinar Tufte. Han bekrefter også at det finnes plass til nye aktivitete­r i parken. – Totalt sett har vi 250 mål. – Jeg kan ikke kommentere det forslaget som Tommy Ballestad nå kommer med. Men på generell basis kan jeg si at vi er interesser­t i å utvikle parken.

Styreleder for Fritidspar­ken er Torunn Hauen Aks (Ap).

– Et utebasseng står øverst på vår ønskeliste. Vi er veldig interesser­t i å utvikle parken videre, og åpne for initiativ. Vi er et kommunalt selskap, så foreløpig har det å trekke inn private investorer ikke vaert noe tema. Men vi kan vel heller ikke si de har stått i kø, sier styreleder­en.

 ?? FOTO: TORE SVARVERUD ?? Tommy Ballestad fra Bypartiet foreslår en utvikling av området med blant annet fornøyelse­spark i Skien fritidspar­k.
FOTO: TORE SVARVERUD Tommy Ballestad fra Bypartiet foreslår en utvikling av området med blant annet fornøyelse­spark i Skien fritidspar­k.
 ??  ?? Skien Fritidspar­k ligger i romslige omgivelser med plass til
Skien Fritidspar­k ligger i romslige omgivelser med plass til
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway