Varden

Deilas drømmestar­t

- TROMSØ

Vålerenga tok et langt steg unna nedrykk i eliteserie­n med 3-0-seier over Tromsø i Ronny Deilas første kamp i sjefsstole­n.

Den påtroppend­e Vålerenga-treneren ledet laget mot Tromsø for å forsikre seg om at han tar over et eliteserie­lag etter jul. Det er han naermere å gjøre etter 3-0-seieren på Alfheim.

Men det tok tid før Deila-effekten slo ut i Tromsø. Etter en sjansefatt­ig første omgang scoret Henrik Kjelsrud Johansen, Jonatan Tollås Nation og Ghayas Zahid med drøye femten minutters mellomrom slik at Vålerenga vant 3-0 mot bunnkolleg­a Tromsø.

– Vi er godt fornøyd med 0-3 i Tromsø, men vi er ikke matematisk sikre ennå. Vi får se hvordan kampene går senere, men vi trenger nok ett eller to poeng til, sier nåvaerende hovedtrene­r i Vålerenga Kjetil Rekdal til TV 2.

Med seieren går Oslo-laget opp i 34 poeng. Seks poeng skiller ned til Stabaek på direkte nedrykk med to serierunde­r igjen. Tromsø ligger på sin side kun to poeng foran Baerum-laget, og har kniven på strupen før oppgjørene mot Sarpsborg og Odd.

– Det var blytungt. Det var enda et skudd for baugen. Vi må virkelig opp i ringa om vi skal redde det her, sier Tromsø-spiller Gjermund Åsen til kanalen.

(NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway