Varden

– Tapte mot Nøstvold

– Det ble Tonje Nøstvold mot Gjerpen. Nøstvold vant, sier Gjerpen-trener Ketil Arntzen etter søndagens skuffende nederlag mot Sola.

- SOLA Bjørn Borge bjorn.borge@varden.no

Rogalendin­gene stå uten poeng før kampen, selv om tidligere landslagss­piller Nøstvold var toppscorer.

– Hun har levert bra hele tiden, sier Arntzen, som følte at hans jenter hadde god kontroll på skytteren fra start av, da hun spilte i midten.

Strålende start

Dermed startet det strålende i vest, der Gjerpen tok kommandoen umiddelbar­t. Forsvaret plukket ned det meste Sola kom med, og Gjerpen virket å fortsette der det slapp etter den gode 2. omgangen mot Halden i midtuka.

Gjerpen var foran 5–1 og 11-6, og virket å ha kontroll. Så begynte avslutning­ene å bomme, samtidig som Solas skytter, tidligere landslagss­piller Tonje Nøstvold, traff med sitt tunge skudd stadig oftere.

Angrep med fart

– De flyttet henne ut på høyrebacke­n, og da fikk hun angripe med fart fra siden. Det klarte vi ikke å stoppe, sier Arntzen.

Sola kom seg à jour på 13-13, og ga seg ikke der. Gjerpen misbrukte nye sjanser, og hadde ikke redningene til å stå imot da Sola stakk forbi med 15–13 ved pause.

– Vi var gode i to tredjedele­r av omgangen. Etter pause var det for få som var villig til å gå på mål. Det ble for mye sideveis, og vi hadde ikke tålmodighe­ten til

START:

å spille oss til enda bedre sjanser.

Unge og Nøstvold

Gjerpen var med fram til rundt ti minutter gjensto. Da stakk Sola unna til sesongens første seier.

– Også Sola har et ungt lag, men de har i tillegg Nøstvold. Det utgjør selvsagt en forskjell, sier Arntzen, som gjerne skulle hatt enda mer rutine i sitt lag.

Samtidig minner han om at hans lag tapte sju kamper i fjorårets 1. divisjon.

– Det tar tid å ta dette nivået, og det har vi hele tiden vaert forberedt på. Men en dag holder det helt inn også for oss, understrek­er Gjerpen-treneren.

Ser perioder

Skienslage­t hadde håp om poeng i begge ukens kamper, men fikk ikke levert 60 gode minutter hverken mot Halden onsdag eller i søndagens kamp.

– Vi jobber videre med å bli enda bedre, og ser i perioder hvor bra vi kan vaere. Åsenhallen. Gjerpen: Nela Zuzic, Hanne Torkaas, Heidi Strømsvåg, Andrea Rønning 3, Amalie Ørland, Susann Nybo, Vilde A. Vinje 3, Katinka Lillevik 2, Guro Svennevig, Maria Solheim 2, Dorthe Groa 1, Maren Tollefsen 1, Sunniva Andersen 8, Hanne Aasgaard, Melanie Bak 3. Toppscorer Sola: Tonje Nøstvold 10. Utvisninge­r: Sola: 2x2 min. Gjerpen: ingen. Dommere: Mads Myhrstad og Erik Abrahamsen.

 ?? FOTO: BJØRN BORGE ?? Dorthe Groa og Gjerpen startet veldig bra mot Sola, men klarte ikke å fullføre i samme stil.
FOTO: BJØRN BORGE Dorthe Groa og Gjerpen startet veldig bra mot Sola, men klarte ikke å fullføre i samme stil.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway