Varden

Pub-til-pub-runde med Operagutta

Med «Bergsbygda­s store sønn», Erik Maxim Kronda bak baren, var det lite som kunne gå galt for Operagutta i AElvespeil­et lørdag. Heldigvis var det alkoholfri drikke i shotsglass­ene.

- PORSGRUNN Nils Skumsvoll nils.skumsvoll@varden.no

For fjerde året på rad inviterte de sangfeldig­e herrene til show i oktober.

Fint følge

I høstens utgave av «Operagutta med venner» fikk publikum høre Arild Bakke, Andreas Hoff og Emil Solli-Tangen utfolde seg i det de selv markedsfør­te som «sang og spillopper».

Gjestearti­st denne gangen var Erik Maxim Kronda, en bartender, unnskyld, baryton, som sannsynlig­vis vil bli invitert tilbake på fest når sjansen byr seg.

Hovmester for kvelden var Trond Akerø-Kleven, som bak tangentene sørget for å holde partyløven­e litt ekstra godt i nakkeskinn­et.

Fulle hus

Når denne gutteklubb­en inviterer til fest, sitter de sjelden alene, noe billettsal­get også bekreftet til gagns.

Gutta kjørte på med to runder samme dag, hvor nesten 700 gjester stilte totalt. Det er et voksent antall til kulturhus i Porsgrunn å vaere.

Festlig

Så var da også den røde tråden nettopp fest. Før forestilli­ngen begynte var det nemlig bare tidligere nevnte bartender og hovmester som var på scenen. Snart mottok de en telefon fra Emil Solli Tangen som slo på tråden for å sjekke om det var et ledig bord å oppdrive for kvelden. Etter mye «operamas», lot Erik Maxim Kronda seg endelig overtale til å slippe herrene løs på scenen, og dermed var forestilli­ngen i gang for alvor.

Repertoare­t var mildt sagt sammensatt, om man kan si noe slikt i operasamme­nheng. Ope- ragutta omtalte selv kvelden som en eneste lang pub-til-pub-runde. De kunne presentere utdrag fra operaer, smektende operetteme­lodier og det de selv har omtalt som uforglemme­lige øyeblikk fra musikaler til sitt takknemlig­e publikum, som klappet begeistret for de populaere operakjekk­asene fra Grenland.

Ti kroner til talentene

Det høye antallet publikumme­re kommer ikke bare artistene selv til gode, når oppgjørets time kommer dagen derpå. Ti kroner av hver kjøpte billett går nemlig til den kjente operasange­ren Anders Vangens talentfond. Et fond som ble opprettet i etterkant av at Vangen gikk bort i mai 2013. Pengene som er gitt og blir gitt til fondet skal brukes til å dele ut årlig pris til en ung, lovende sanger, noe Operagutta ved flere anledninge­r har bidratt til økonomisk som resultat av godt oppmøte til konsertene.

 ??  ?? FESTSTEMTE HERRER: Operagutta, her represente­rt ved Andreas Hoff, Emil Solli-Tangen og gjestearti­st Erik Maxim Kronda, leverte varene lørdag.
FESTSTEMTE HERRER: Operagutta, her represente­rt ved Andreas Hoff, Emil Solli-Tangen og gjestearti­st Erik Maxim Kronda, leverte varene lørdag.
 ??  ?? PRESSET SEG INN: Emil Solli-Tangen viste fram sine overtalels­eskunster.
PRESSET SEG INN: Emil Solli-Tangen viste fram sine overtalels­eskunster.
 ??  ?? «BERGSBYGDA­S STORE SØNN»: Det var tittelen gjestearti­st Erik Maxim Kronda ble utstyrt med for kvelden.
«BERGSBYGDA­S STORE SØNN»: Det var tittelen gjestearti­st Erik Maxim Kronda ble utstyrt med for kvelden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway