Varden

Tok klovnene tilbake til barna

Skien Kulturskol­e vurderte å droppe klovnene under årets Barnas Verdensdag­er, men er glade for at de ikke gjorde det.

- SKIEN Lise valbø Rønningen lise.ronningen@varden.no

– Vi bestemte oss for å ta klovnene tilbake til barna, sier Åshild Nygaard Isaksen, som er fagansvarl­ig ved Skien Kulturskol­e.

I år arrangeres Barnas Verdensdag­er i Skien for åttende år på rad, med en rekke verksteder, forestilli­nger og konserter for barn og ungdom.

Kulturskol­en og Ibsenhuset var lørdag fylt opp av kultur, musikk og kunst fra alle verdenshjø­rner.

Var usikre

Arrangemen­tet er blitt en godt innarbeide­t tradisjon i Skien, men fenomenet «killer clowns», ungdom som kler seg ut som klovner og skremmer forbipasse­rende, holdt på å endre noe av det faste programmet ved Barnas verdensdag.

– Vi var litt usikre på om vi skulle ha med klovnene i år eller ikke, men vi bestemte oss for å gjøre det. Vi vil ta klovnene tilbake og vise barna at de egentlig er snille og morsomme, sier Nygaard Isaksen.

Dramaeleve­r

Klovnene har i alle år vaert et fast innslag for barn og unge som besøker Barnas Verdensdag­er. Klovnene er elever fra dramalinje­n ved Skien Kulturskol­e.

– Vi har gitt beskjed om at de må vaere ekstra snille og greie i år, og at de ikke må komme plutselig på noen, sier Nygaard Isaksen.

– Litt redde

Ena Fazlagic og Aurora Gozzi Tobiassen var to av dramaeleve­ne som hadde kledd seg ut som klovner.

Jentene vet at det var usikkerhet rundt om de fikk vaere klovner eller ikke i år.

Har sett «killer clowns»

– Det er bra vi fikk komme, sånn at barna ser at klovner egentlig er greie. Vi er ekstra snille i år. Noen ble litt redde, men de skjønte fort at v i var greie, forteller jentene. De har ikke møtt «killer clowns» selv, men kjenner andre som har gjort det.

– Jeg vet om noen som har sett de ved Gjerpen ungdomssko­le, sier Aurora.

 ?? FOTO: LISE VALBØ RØNNINGEN ?? SNILLE KLOVNER: Dramaeleve­ne Aurora Gozzi Tobiassen og Ena Fazlagic var opptatt av å vaere snille og greie klovner.
FOTO: LISE VALBØ RØNNINGEN SNILLE KLOVNER: Dramaeleve­ne Aurora Gozzi Tobiassen og Ena Fazlagic var opptatt av å vaere snille og greie klovner.
 ??  ?? VAR USIKRE: – Vi vurderte å droppe det, men bestemte oss for å ta klovnene tilbake, sier Åshild Nygaard Isaksen fra Skien Kulturskol­e.
VAR USIKRE: – Vi vurderte å droppe det, men bestemte oss for å ta klovnene tilbake, sier Åshild Nygaard Isaksen fra Skien Kulturskol­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway