Varden

Gode og dårlige tapere

-

Ikke siden 16. mai 2014 har Rosenborg tapt en kamp hjemme på Lerkendal. Så kom Odd på besøk på søndag. Og beseiret trønderne. Igjen, kan man si, ettersom sesongen startet med Odd-seier hjemme mot RBK. Dermed er Odd det eneste laget som har slått landets soleklart beste lag i år. De fleste lag går defensivt ut på Lerkendal. Og må betale for det. Odd har fått sekken full før med en slik innstillin­g. Slik var det ikke på søndag, da Odd sto høyt i banen. Som RBKs danske kaptein, Mike Jensen, sa til TV2 etter kampen: – Odd overrumple­r oss i dag med sin energi.

Det mest påtakelige etter kampen var imidlertid hvordan Rosenborg-trener Kåre Ingebrigts­en framsto. Etter kampen i vår kritiserte han dommerne. Det gjorde han igjen. Han gjentok i intervju etter intervju at RBK var dårlige og at «det var en dårlig fotballkam­p». På spørsmål fra TV2 om ikke det var Odds fortjenest­e at RBK var så dårlige, svarte han slik: – Det har litt med motstander­en å gjøre, definitivt, men jeg synes begge lagene var skitdårlig­e. Det siste er vi uenige i. Odd vant fordi de var gode – og gjorde Rosenborg dårlige. Det siste er også et mål i fotball.

Vi forstår at det svir å tape fotballkam­per. Og at adrenaline­t koker rett etter kampslutt. Vi er også godt kjent med at Odd har en trener som omtaler seg selv som en dårlig taper og lar snakketøye­t løpe løpsk av og til (selv om man kan ane en viss endring i Fagermos stil). RBK-treneren hadde hatt alt å tjene på å gi Odd en smule honnør, i stedet for å hovere over at RBK ligger 18 poeng foran Odd. Vi forventer ikke jubel, men tar dette som en sjeldent klar påminnelse om at det som regel tar seg bedre ut å vaere en god taper – og vinner.

 ??  ?? Sjefredakt­ør
Sjefredakt­ør

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway