Varden

Denne bilen startet trolig storbranne­n

Politiet har kommet godt i gang med å etterforsk­e brannen på Geiterygge­n i høst. De tror brannen startet i denne bilen, som sto parkert like ved bygningene som brant.

- Torbjørn Tungesvik torbjorn.tungesvik@varden.no

– Vi har foreløpig ingen grunn til å mistenke at det ligger noe kriminelt bak brannen, sier politiover­betjent Hans Bechmann ved politistas­jonen i Tønsberg.

Politifolk medlemmer

Flere politifolk fra Telemark var medlemmer i klubbene som ble rammet av storbranne­n natt til 29. september. Derfor har etterforsk­ingen av brannen blitt satt bort til politiet i Vestfold.

Bechmann opplyser at Kripos også har bistått Vestfold-politiet med den tekniske etterforsk­ingen av storbranne­n, der det blant annet gikk med en stor bygningsma­sse og fire fly som tilhørte foreningen Russian Warbirds Norway.

Venter på rapport om bilen

Politiet venter ennå på noen tekniske rapporter fra brannstede­t, men har fått et klart inntrykk av hvor brannen begynte:

– Vi antar at det startet i en bil som sto parkert like utenfor bygningen som brant, opplyser Bechmann.

– Vet dere hvordan bilen begynte å brenne?

– Nei, vi venter fortsatt på rapportene fra dem som har sett på bilen, sier politiover­betjenten. Han er imidlertid ikke sikker på om de tekniske undersøkel­sene vil gi et klart svar på hvorfor bilen begynte å brenne.

Tilhørte et medlem

Varebilen som brant tilhørte en som er medlem av begge de to klubbene som ble rammet.

Både politiet og flyklubben opplyser at det var naturlige grunner til at den sto parkert utenfor klubbhuset.

– Bilen har stått der mye. Han som eier den tar det selvsagt

FLYPLASSBR­ANN: TAPT:

tungt. Han var ikke inne i bygningen da det brant, men det er helt naturlige grunner til at bilen sto der, sier nestleder Vegard Sletten i Grenland flyklubb.

Grenland flyklubb har allerede flyttet inn i nytt, midlertidi­g klubbhus i en brakkerigg.

Russian Warbirds Norway opplyser på sine hjemmeside­r at de har funnet en Yak-52 til salgs, som kan erstatte et av flyene som ble ødelagt i brannen.

 ?? BEGGE FOTO: TORBJØRN TUNGESVIK ?? Storbranne­n på Geiterygge­n startet i denne bilen, mener politiet i Vestfold, som etterforsk­er brannen
BEGGE FOTO: TORBJØRN TUNGESVIK Storbranne­n på Geiterygge­n startet i denne bilen, mener politiet i Vestfold, som etterforsk­er brannen
 ??  ?? Det gikk blant annet med en stor bygningsma­sse og fire fly som tilhørte foreningen Russian Warbirds Norway
Det gikk blant annet med en stor bygningsma­sse og fire fly som tilhørte foreningen Russian Warbirds Norway

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway