Varden

Øvre Frednes solgt

Herskapshu­set Øvre Frednes er solgt. Kjøper fikk tilslaget «naer prisantydn­ing» på 4,9 millioner kroner.

- PORSGRUNN Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no

SOLGT:

Kontrakten er ennå ikke formelt underskrev­et. Det skjer i løpet av uka.

Derfor vil ikke selger, Porsgrunn Utvikling, gå ut med hvem som er kjøper av skipsreder Jørgen C. Knudsens gamle residens fra 1904.

Men det er klart at kjøperen vil bruke eiendommen til en kombinasjo­n av naering og bolig, Vedkommend­e må regne med å legge nye store beløp på bordet før innflyttin­g.

Flere millioner

– Det vil nok koste flere millioner kroner å oppgradere den til en bolig, sier Heidi Solvang. Hun er fagansvarl­ig og avdelingsl­eder for Eiendomsme­gler 1 i Porsgrunn og Bamble.

Solvang melder om enorm respons og stor interesse fra markedet. Salgsprose­ssen endte i en budrunde der flere interessen­ter var med i kampen om å sikre seg tilslaget.

Øvre Frednes ble lagt ut for salg både i 2011 og i 2012. Da var prisantydn­ingen en del høyere: 5,7 millioner.

Men siden den gangen er 1,1 mål av eiendommen skilt ut, slik at man nå ikke får fullt så mye med på kjøpet.Og den endelige prisen ble altså noe lavere.

Naering og bolig

Selger la i sin presentasj­on av bygget inn et ønske om at budgiver presentere­r planer for bygget – og at dette ville bli vurdert i budrunden.

– Av dem som la inn bud, var det flere som kunne tenke seg konstellas­jonen naering/bolig, sier Solvang.

Den konkrete salgssumme­n vil hun vente med å røpe, men bekrefter at den «var i naerheten av» prisantydn­ing på 4,9 millioner.

Øvre Frednes var både skipsreder­bolig og maritim skole før den ble brukt til kulturform­ål. Blant annet holdt Telemark kunstnerse­nter til her.

Kritisk i Rødt

Fredrik Botnen Nordahl i Rødt er blant dem som har vaert kritiske til hvordan Porsgrunn kommune og seinere Porsgrunn Utvikling har latt bygget forfalle – og at det nå selges til det han omtaler som spottpris.

Trist å se

– Det er trist å se hvordan huset har forfalt. Dette er en rasering av en historisk bygning, sa han nylig.

Han mener utbyggere i altfor stor grad får lov til å sette sitt preg på Porsgrunn, og at byens historie bit for bit forfaller og rives.

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? Øvre Frednes ble solgt til en pris som ligger naer prisantydn­ing på 4,9 millioner.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M Øvre Frednes ble solgt til en pris som ligger naer prisantydn­ing på 4,9 millioner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway