Varden

Michelle er Clintons hem

I løpet av åtte år i Det hvite hus har Michelle Obama både tatt opp kampen mot fedme og for jenters utdanning. Nå kjemper hun for at Hillary Clinton skal bli landets neste president.

- WINSTON SALEM

Torsdag skal de to kvinnene drive valgkamp sammen for første gang.

– Hun har overgått forventnin­gene våre når det kommer til hvor mange begivenhet­er hun har vaert i stand til å delta på, og hvor mange hun har ønsket å delta på, sier Hillary Clintons talsmann Brian Fallon, ifølge ABC News.

– Hun har vaert en skikkelig rockestjer­ne i valgkampen, fortsetter Fallon.

USAs førstedame og Clinton skal for første gang drive valgkamp sammen på torsdag. Da skal de to delta på et møte i byen Winston-Salem i Nord-Carolina.

– Jeg tror at presidente­n selv vil innrømme at kona hans er en veldig innflytels­esrik og mektig støttespil­ler for Hillary Clinton, sa talsmann Josh Earnest i Det hvite hus fredag, ifølge Politico.

– Hemmelig våpen

Både Michelle Obama og president Barack Obama har drevet valgkamp for Clinton, men førstedame­n er mer populaer enn sin ektemann.

Earnest skryter av Michelle Obamas retoriske evner, og sier at hun er god til å bruke seg selv og sine erfaringer som eksempler på hvorfor hun støtter Clinton.

– Det gjør henne antakeligv­is til Clintons mektigste talsperson, sier Earnest.

Siden Michelle Obama holdt en tale på Demokraten­s landsmøte i juli, der hun sa hvorfor hun støtter Clinton som president, har USAs populaere førstedame opptrådt i valgkampen for Clinton seks ganger.

Så sent som torsdag 20. oktober talte Obama til 7.000 oppmøtte i Arizona.

Der snakket hun om at republikan­ernes presidentk­andidat Donald Trump «truer selve ideen om USA».

– Hun er en av de mest beundrede personene i USA. Hun har blitt vårt ikke fullt så hemmelige våpen, sier Fallon.

Utdanning og helse

I løpet av mannens to presidentp­erioder har Michelle Obama markert seg tydeligere enn mange av landets tidligere førstedame­r, ifølge Vanity Fair.

Blant annet har hun jobbet med det globale initiative­t «Let Girls Learn», som skal bidra til å sikre at unge jenter får tilgang på utdanning.

– For meg har utdanning aldri bare vaert en politisk sak – det er personlig, sier Obama i en CNNdokumen­tarom arbeidet.

Den amerikansk­e presidentf­ruen har flere hjertesake­r, blant dem styrking av folkehelse­n i USA gjennom et sunnere kosthold.

Hun står bak tiltaket «Let’s Move!» mot overvekt blant barn, og hun har spadd opp den første kjøkkenhag­en i manns minne ved Det hvite hus.

Michelle 2020

Med to historisk upopulaere presidentk­andidater i årets valg, er det flere amerikaner­e som har uttrykt ønske om at Michelle Obama burde følge i ektemannen­s fotspor og stille til valg.

Ifølge sjefstrate­gen bak Barack Obamas to valgkamper er det liten sjanse for at det blir en realitet.

– Folk spør meg hele tida om jeg tror hun kommer til å stille til valg noen gang. Jeg er villig til å vedde alt jeg eier mot det, sier David Axelrod til Vanity Fair.

(NTB)

 ??  ?? «VALGKAMPEN­S ROCKESTJER­NE»: Torsdag skal Michelle Obama og Hillary sist torsdag.
«VALGKAMPEN­S ROCKESTJER­NE»: Torsdag skal Michelle Obama og Hillary sist torsdag.
 ??  ?? KJEMPER OM RELIGIØSES STEMMER: Demokraten­s presidentk­andidat Hillary C linton taler under søndagsgud­stjenesten ved Union Baptist C hurch i Durham i North C arolina sist søndag.
KJEMPER OM RELIGIØSES STEMMER: Demokraten­s presidentk­andidat Hillary C linton taler under søndagsgud­stjenesten ved Union Baptist C hurch i Durham i North C arolina sist søndag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway