Varden

Nå kommer planen for Stevneplas­sen

Nå skal Skien kommune lage en ny regulering­splan for Stevneplas­sen.

- SKIEN

SENTRAL PLASS:

Det opplyser Skien kommunes enhetslede­r Olav Backe-Hansen.

Stevneplas­sen tilhører Skien kommune, og har vaert brukt som stevneplas­s siden 1921. I 2012 ble selskapet som drev plassen lagt ned, etter at det største årlige arrangemen­tet, Telemark fylkes handelsste­vne, som var blitt holdt i august/september hvert år, var avviklet. Men bygningene har fortsatt vaert brukt. Bebyggelse­n består av en stor og flere små haller, og er i bruk til en rekke ulike idretts- og fritidsakt­iviteter.

Utvikles over tid

Før jul i 2015 vedtok bystyret et premissdok­ument for den framtidige bruken av det 62.000 kvadratmet­er store området. Der het det blant annet at området skal utvides gradvis over tid, det skal bli et viktig bolig- og aktivitets­område for sitt naermiljø og for byen, og at det skal inngå som en del av Nordre Falkum.

Det ble også vedtatt at boligutvik­ling på Stevneplas­sen må sees i sammenheng med boligutvik­ling i sentrum og på Lekelandto­mta. På sistnevnte er salget av de planlagte nye boligene nå i gang.

Lager regulering­splan

Bystyret sa ved samme anledning nei til en søknad fra selskapet «Bygg for fremtiden 2017 A/S». De søkte om å få disponere naer en tredjedel av området til en permanent boligutsti­lling.

– Nå følger vi opp med å lage en regulering­splan, sier BackeHanse­n. Kommende tirsdag kommer saken om områderegu­lering, medvirknin­g og midlertidi­g bruk opp til orienterin­g og diskusjon i Lunde lokalutval­g.

SIDEN 1921:

 ?? FOTO: TORE SVARVERUD ?? Stevneplas­sen er med sine 62.000 kvadratmet­er ett av de største offentlige rommene i Skien. Bystyret har bestemt at det skal utvikles over tid.
FOTO: TORE SVARVERUD Stevneplas­sen er med sine 62.000 kvadratmet­er ett av de største offentlige rommene i Skien. Bystyret har bestemt at det skal utvikles over tid.
 ??  ?? Stevneplas­sen har vaert stevneplas­s i snart 100 år.
Stevneplas­sen har vaert stevneplas­s i snart 100 år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway