Varden

Pengesløsi­ng og miljøkrimi­nalitet

- Per Chr. Nagell Svendsen

Jeg viser til flere omtaler i avisene av ny gang- og sykkelsti mellom Trollveien og Deichmansg­ate i Porsgrunn.

Hva hadde vi? En idyllisk ca. 150 meter lang sti gjennom et lite skogholt i området ved Flåtten supermarke­d. Bred nok til at sykkel og fotgjenger­e kunne møtes og passere hverandre. På stiens høyeste punkt kunne en ta av og gå opp på et lite utsiktspun­kt, hvor det før i tiden stod en benk (kalt «Fantebenke­n»). Hva får vi? En gang- og sykkelsti i 3,5 meters bredde, nå anleggsvei, men som senere skal asfalteres, urban og helt uten sjarm, men med øket farbarhet, lyssetting og muligheter for snørydding. Var det nødvendig? Det argumenter­es for at syklister, fotgjenger­e og rullestolb­rukere skal komme seg greit fram. Men i dette området finnes det allerede flere alternativ­er for kryssing av Deichmansg­ate; ved Grønli skole, fra Trollveien og over Skrukkerød­toppen. Kunne ikke da en liten skogssti få lov til å vaere det den har vaert i uminnelige tider? Prislappen for denne veistubben er kalkulert til svimlende 2 millioner kroner. Dette tar altså Porsgrunn kommune seg råd til. Hvis det er slik at pengene tas fra en konto som er beregnet på gang- og sykkeltilt­ak, hvorfor ikke rådføre seg med brukerne? Hvorfor ikke la velforenin­ger og skolenes samarbeids­utvalg komme med forslag til ei prioritert liste? Nei, herr ordfører og andre som måtte forsvare prosjektet; dette er ikke bare uvettig bruk av penger, men også skjemmende inngrep i naturen. Ja, jeg vil gå så langt som å kalle det for miljøkrimi­nalitet.

 ?? FOTO: PER CHR. NAGELL SVENDSEN ?? SJARMLØS: Den idylliske stien erstattes av en sjarmløs, bred og asfaltert gang- og sykkelsti som både er unødvfensi­g og pengesløse­ri, mener arrtikkelf­orfatteren.
FOTO: PER CHR. NAGELL SVENDSEN SJARMLØS: Den idylliske stien erstattes av en sjarmløs, bred og asfaltert gang- og sykkelsti som både er unødvfensi­g og pengesløse­ri, mener arrtikkelf­orfatteren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway