Varden

– Helt greit at han pis ker meg litt

Konkurrent­ene er faerre og tilliten stor. Inkludert selvtillit­en. Stefan Mladenovic ser at det byr seg sjanser i 2017 – selv om han får noen oppvekkere av sjefen på feltet.

- SKIEN Bjørn Borge bjorn.borge@varden.no

– Stefan, i Odd er det pang – omstilling! melder Dag-Eilev Fagermo så det ljomer i kortsiden av Skagerak Arena.

– Det er helt greit. Han viser at han har tro på meg, og jeg har full forståelse for at han pisker meg litt denne sesongen, sier 22-åringen med et smil.

11 innbytter, en scoring, en assist og ett godt rykte etter returen fra Pors i fjor, er Mladenovic klar på flere ting.

Mer å laere

Blant annet, at han har mer å laere. Og at han har tenkt å laere det. Kantspille­ren ser sjansene som ligger der i januarutga­ven av Odds spillersta­ll, og har klare ambisjoner om å gripe flest mulig.

Han som uttalte at han rett og slett var for god for Pors og 2. divisjon, uttaler nå at han skal trene på å bli en enda bedre eliteserie­spiller.

– Jeg skal trene bedre. Fysikken er veldig viktig. Dessuten må jeg trene avslutning­er. Det sa jeg allerede i fjor høst.

Stor selvtillit

Odd-spilleren har sekken passe full av selvtillit etter en høstsesong med mange gode opplevelse­r. Mladenovic etablerte seg kanskje ikke som elitespill­er, men i alle fall som en som fikk publikum til å etterlyse ham i perioder hvor alt ikke var helt i vater for Odd-laget.

– Disse gode erfaringen­e tar jeg med inn i denne sesongen. Jeg har selvsagt tro på at det kan bli flere.

Den raske fotballspi­lleren har også tro på at han kan bli en av dem som spiller mye for Odd i 2017, og synes det er helt greit om han blir lagt merke til.

Sånn passe

– Bidra mest mulig. Det tenker jeg mest på. Får flere øynene opp for meg som spiller, er det bare positivt. Jeg skal jobbe med alt jeg blir bedt om å forbedre, understrek­er en 22-åring som synes at han befinner seg på et sånn passe sted i karrieren for en 22-åring.

– De beste er 26–27. Jeg har fortsatt ganske god tid før jeg kommer dit. Men jeg må bruke tiden bra.

At han spiller høyrekant når Fagermo beordrer 11 mot 11 på trening, tar han som en tillitserk­laering. Bentley er borte, og Mladenovic får vise hva han duger til i nigerianer­ens fotspor langs kalken på høyre side.

– Planer for meg

– Det ser ut som at han (Fagermo, red.anm.) har planer for meg.

Mladenovic vet imidlertid godt at de planene også inneholder at han med de raske, offensive fibrene også må bli bedre kjent med sine defensive.

Da er man tilbake til den etterlyste omstilling­en, nevnt innledning­svis.

– Det vet jeg veldig godt, og det går på fysikk.

Ved ettertanke går han med på at det trolig også handler om å vaere seg sin rolle bevisst.

Fagermo kommer ikke til å la ham glemme det i ett eneste sekund.

Er eliteserie­spiller

– Han er på meg for å passe på at jeg gjør jobben min. Det har jeg full forståelse for, og jeg skal jobbe beinhardt for å gjøre det mindre nødvendig for ham å minne meg om det så ofte, sier Mladenovic.

Han er fortsatt litt i laere, men nøler ikke med å kalle seg eliteserie­spiller.

– Det er jeg, og det føler jeg meg som. Men jeg skal bli en enda bedre en.

 ??  ?? TILLIT: Stefan Mladenovic er klar for mer tillit, og ser at det byr seg muligheter for å etablere seg som fast på laget i den kommende sesongen.
TILLIT: Stefan Mladenovic er klar for mer tillit, og ser at det byr seg muligheter for å etablere seg som fast på laget i den kommende sesongen.
 ??  ?? KULDE: Torsdag var Mladenovic ute i kulden, men bare bokstaveli­g talt.
KULDE: Torsdag var Mladenovic ute i kulden, men bare bokstaveli­g talt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway