Varden

Til klenodiene

- Helge Ottesen helge.ottesen@varden.no

det ble for tett. Nå står bare platespill­eren igjen der, ler han.

Tråkket til etter Neil Young

I hjørnet står et nyrestaure­rt trøorgel, Chicago Cottage. Det kjøpte han etter å ha sett Neil Young på Stavernfes­tivalen sist sommer. Ellers eier Frederik tre Hammond B3 orgel, et Wurlitzer piano, to typer Fender Rhodes, Hohner clavinet, en Mellotron, Yamaha flygel, Steinway piano, Gretsch trommesett, Fender bassman og diverse Fender forsterker­e, både fra 1965 og 1974.

Det står litt på økonomien å få studioet helt ferdig, men et analogt miksebord er innkjøpt og under restaureri­ng. Frederik deler saerlig Al deLoners interesse for det analoge og «gamle». Jo mer av det utstyret, desto bedre blir det. Lydmessig og visuelt.

Suksessen fortsetter

Frederik Mustad spilte mye med Al DeLoner (Atle Byström) og hans bror Ron Olsen i ungdomstid­a. Frederik var med på Midnight Choir siste Tysklandst­urne i 2003, og han ble spurt da de skulle ha gjenforeni­ng i mai i fjor. Den suksessen skaffet bandet flere spillejobb­er og et nytt stort løft. Det fortsetter i 2017, med både Oslo og turer nordover: både Bodø, Tromsø og Trondheim er klare foreløpig.

– Det er en aere å få spille med det jeg anser som Norges beste rockeband, sier Frederik.

 ?? ALLE FOTO: HELGE OTTESEN ?? Al deLoner. Selv skal han sitte i hjørnet med ett av sine tre Hammond B3 -orgler.
ALLE FOTO: HELGE OTTESEN Al deLoner. Selv skal han sitte i hjørnet med ett av sine tre Hammond B3 -orgler.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway