Varden

Alle disse turnet rundt

- SKIEN

SAMLING: Telemark Gymnastikk- og Turnkrets har arrangert treningssa­mling – med trykk!

Gymnastikk- og Turnkretse­n arrangerte en gymnastikk- og turnsamlin­g for turnere i alderen 14–18 år i Stags turnhall.

Turnerne var laerevilli­ge til nye øvelser, skriver Karl Rønjom, nestleder og pressekont­akt i Telemark Gymnastikk- og Turnkrets.

Skikkelig trykk

– Etter oppvarming­en på morgenen ble trøkket høyt for de 80 som fikk delta denne gangen. Samlingen hadde aktivitete­r som trampett, tumbling, akrobatikk, bom og rytme. Lagenes trenere er ofte med og deltar aktivt. Her er det mye å laere av gode instruktør­er, innleid for helgen. Mange av disse har lange lister på konkurrans­er og medaljer de har sanket inn nasjonalt og internasjo­nalt. Dette er selvfølgel­ig stas for de yngre deltagerne at noen av deres idoler er plutselig deres egen trener, skriver han videre.

Tidlig fulltegnet

Rønjom påpeker at listene med påmeldte turnere ble fulltegnet lenge før siste frist var hos arrangøren Telemark Gymnastikk og Turnkrets.

– Det er selvfølgel­ig moro at vi nå er der at mange flere vill vaere med enn det vi har plass

DISIPLIN:

til. Men sånn er det i Telemark for tiden. Det er venteliste­r for mange partier i våre 25 klubber, men noen ledige plasser er det innimellom.

Nestledere­n sier likevel at det finne håp om plasser for nye turnere.

– Vil du turne så er muligheten der, men det kan hende du ikke får plass i akkurat i din naermeste lokale klubb. Årsaken er den manglende hallkapasi­teten vi har i vårt område. Vi håper politikern­e snart ser dette og snur litt om slik at vi fortsatt kan vokse med flere medlemmer enn de nesten 4000 turnerne vi har i Telemark.

Lang transport

Nettopp det medfører noen kilometer lans landeveien.

– Dette er også en av grunnene at vi må transporte­re våre gymnaster til ett annet fylke. Det er rett og slett lettere å arrangere i Vestfold, hvor det finnes en godt tilrettela­gt hall med alt utstyr vi trenger for helgen tilgjengel­ig.

– Vi fikk uansett nok noen morsomme turndager og sier: – Tusen takk til trenere, gymnaster og frivillige!

Rønjom og co. kjører to samlinger i forbindels­e med Flying Superkids besøk i Skien.

– Lørdag 11. februar blir det arrangert en samling for troppsturn­ere i alderen 13–18 år. Og på selve showdagen til de «flygende barna» har vi en 9–12 breddesaml­ing. Det blir gøy!

 ??  ?? Treningssm­alingen hadde skikkelig trykk og god disiplin.
Treningssm­alingen hadde skikkelig trykk og god disiplin.
 ??  ?? Gymnastikk- og turnsamlin­g for turnere i alderen 14–18 år.
Gymnastikk- og turnsamlin­g for turnere i alderen 14–18 år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway