Varden

Bak sto fram igjen for Gjerpen

Melanie Bak og Hanne Torkaas var i frontfigur­er da Gjerpen tok sin tredje strake seier.

- SKIEN Nils-Tore Olsen nils-tore.olsen@varden.no

Gjerpen vant sin tredje strake eliteserie­kamp da Raelingen ble beseiret 27–25.

Trener Arntzen er nesten taus av beundring for egne spilleres prestasjon­er.

– Tre på rad er ikke ille. Det er egentlig litt uvirkelig å stå her etter tre streke seirer i eliteserie­n. Jeg synes at vi tok nivået ganske kjapt i starten og hadde en del jevne kamper. Og selv om vi har fått bakoversve­is i noen av dem så har vi reist oss raskt. De tre kampene etter jul er saerdeles imponerend­e.

Imponerend­e

Mot Raelingen stengte Hanne Torkaas buret i periode, mens Melanie Bak herjet ute på banen. Dansken er bedre enn det treneren trodde og scoret ti ganger.

– Melanie har vaert fantastisk. Hun har vaert ekstremt dyktig i de tre siste kampene. Nå viser hun klasse. Det er en grunn til at hun har spilt Champions League, fransk topphåndba­ll og i København. Hun er en dyktig håndballsp­iller, fastslår treneren.

– Hvar det slik du håpet da dere hentet henne hit for noen få måneder siden?

– Hun skjønner håndball. Vi har fått mer enn vi trodde og håpetpå!

Arntzen mener at samspillet med lagvenninn­ene begynner å vise klasse.

– Melanie begynner å spille sammen med resten av laget, fortsetter treneren, som også gir dansken full tillit i forsvar.

– Nå stikker hun ikke for tidlig av gårde. Hun hadde en tendens til å starte litt tidlig i starten. Nå holder hun igjen og hjelper bak midtbacken­e.

Trent, trent og trent

Bak har en enkel og grei oppskrift på hva som har gitt forvandlin­gen.

– Nå har jeg funnet meg til ret- te. Normalt tar det jo et halvt års tid før man blir kjent med nye lagvenninn­er og forstår hverandre i spillet. Jeg synes vi har funnet hverandre bra og vi er inne i en god stim. Nå har vi lyktes, nyter situasjone­n og gleder oss til hver eneste kamp.

– Hva har du gjort for denne formstigni­ngen? – Trent, trent og trent! – Arntzen har også begynt å stole på deg begge veier.

– Ja, det synes jeg. Og jeg stoler også på han. Han er en dyktig trener. Det han sier er riktig og jeg prøver å tilpasse meg ordene fra han, sier bakspiller­en.

– Jeg har også noen dyktige spillere ved siden av meg, og jeg synes vi gjør det kjempebra som lag. Jeg kunne jo ikke spilt slik uten dem, legger hun til.

På tribunen satt familien og jublet.

– Ja, en hel flokk. Det er godt å ha noen hjemmefra på tribunen og som støtter meg litt ekstra. Det er fantastisk og gir også en god energi.

– Da passet det vel ekstra bra med prisen som «banens beste spiller»?

– Jeg tror de er mer fornøyd med det enn hva jeg er. Jeg er mest glad på lagets vegne. Det spiller ingen rolle om det er Dorthe, Andrea, Hanne eller noen andre.

Styrte alt

Gjerpen styrte hele den første omgangen og kom raskt opp i 3–0 etter tre minutter. Etter 19 minutter ledet Gjerpen hele 11-4, men så våknet Raelingen, i kombinasjo­n med flere tekniske feil og skuddbom fra hjemmelage­t. Til pause sto det 14–12.

Gjerpen beholdt initiative­t etter pause og var foran med fire mål (20–16) etter 40 minutter, men klarte ikke å riste av seg laget fra Romerike. Halvveis ut i omgangen sto det 21–20. Gjerpen holdt seg noen mål foran og da Melanie Bak satte inn 27–23 etter 28:39 var det avgjort.

– De fulgte oss tett, men vi ble ikke nervøse. Jeg synes vi kontroller­te hele kampen. De fikk noen heldige scoringer på slutten fordi vi gjorde noen dumme feil, så 27–25 kunne likeså godt vaert 30–25. Vi vant fortjent.

– Det er vel litt lettere å spille nå som dere har en keeper med mange redninger?

– Ja, det er fantastisk. Hanne har hatt en fantastisk endring siden jul og er rett og slett god. Det har selvfølgel­ig hjulet oss. Hanne har fått betalt for alle treningsti­mene hun har lagt ned.

Nå venter to tøffe kamper for telemarkin­gene. Først er de Glassverke­t i Drammen onsdag

«Hun skjønner håndball. Vi har fått mer enn vi trodde og håpet på!» Ketil Arntzen, om Melanie Bak

og Larvik hjemme 19. februar. Deretter en viktig bortekamp i Halden (22. februar). - Vi har tatt Tertnes borte. Vi kan ta Glassverke­t borte også.

 ??  ??
 ??  ?? MER ENN FORVENTET: Melanie Bak (t.v.) jubler med Sunniva Andersen. Dansken har gitt Ketil Arntzen mer enn han håpet og trodde på. Hun var banens beste - igjen.
MER ENN FORVENTET: Melanie Bak (t.v.) jubler med Sunniva Andersen. Dansken har gitt Ketil Arntzen mer enn han håpet og trodde på. Hun var banens beste - igjen.
 ?? FOTO: BJØRN BORGE ?? GODE: Andrea Rønning og keeper Hanne Torkaas.
FOTO: BJØRN BORGE GODE: Andrea Rønning og keeper Hanne Torkaas.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway