Varden

God idé med skøyteis

-

Hva med å anlegge en liten skøytebane i parken nord for Ibsenhuset? Kulturhuse­ts styreleder Roger Hegland har lansert forslaget, som er ett av ikke mindre enn fire ulike forslag som om å islegge parker eller plasser i Skien sentrum.

Ikke aller forslagene er like realistisk­e. Rådhusplas­sen er ikke flat nok. Den tidligere uteserveri­ngen til Hotell Ibsen har en behandling­sinstitusj­on, Borgestadk­linikken, som naermeste nabo. Det er ikke sikkert høylytt lek på isen seint og tidlig går så bra sammen med den.

Parken ved Ibsenhuset ligger enklere til, sett i forhold til naboskapet. Og FAU ved Lunde barneskole har noen viktige poenger som gjør dette til mer enn bare en idé om å bruke en gressplen fordi den ikke brukes til noe spesielt annet.

Lunde barneskole får en etterlengt­et oppgraderi­ng, blant annet ny gymsal. Samtidig kommer både byggeprosj­ektet Prestegård­sgate og etter hvert utviklinge­n av Prestejord­et i gang. Alt dette fører til at de rundt 450 elevene på Lunde barneskole i flere år framover får mindre skolegård, dårligere gym-tilbud og mindre tilgang til sitt viktigste uteområde utenfor skolegårde­n, Lundedalen.

Da er det fornuftig å snu blikket over gata, til parken ved Ibsenhuset. Lar den seg rent teknisk islegge, kan det bli et fint tilbud til elevene. Det er heller ikke unaturlig om skolen får ta i bruk dette område vår og høst, i årene mens byggearbei­der gir Lunde-elevene reduserte utfoldelse­smulighete­r. Byutviklin­gssjef Mette Gundersen har allerde svart at innspillet kommer med i en politisk sak om nye tilak i byen nå i vår.

 ??  ?? Kommentato­r Tore Svarverud
Kommentato­r Tore Svarverud

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway