Varden

Mange kom seg ut

Kom deg ut! inviterte turistfore­ningen. Folk lot seg ikke be to ganger.

- PORSGRUNN/SKIEN Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no

Over hele fylket meldes det om god oppslutnin­g om «Kom deg ut»-dagen.

– Vi regner med at det har vaert rundt 1500 her i dag. Av disse var det 175 som deltok i skikarusel­len. Det er en god del folk her hver eneste søndag, men i dag har det nok vaert flere enn vanlig, forteller en strålende fornøyd Tore Ulleland i IF Ørn. Han kunne glede seg over valfart til Jarseng denne søndagen. Med på moroa var også Barnas Turdag i Porsgrunn. Aking, skigåing, quiz og grilling var noe av det som sto på programmet.

Herlig!

– Herlig å komme opp i snøen. Det er nesten utrolig at det er bart i byen, bare noen få minutters kjøring unna. Ørn skal ha utrolig mye skryt for den jobben de gjør, sier Marianne Gramme som koste seg sammen med sønnen Julian (4) i den friske vinteridyl­len.

Løp til Jarseng.

De fleste kommer til Jarseng med bil. Mario Michelli fra Porsgrunn løp fra Porsgrunn og med en innlagt omvei via Skien. Totalt 21 kilometer ble det for mannen som trener til maraton. Da han ankom Jarseng, sto resten av familien klar. Da ble det kraftkost med egg og bacon tilberedt på primus.

– Vi trives veldig fint her opp. Det er utrolig flint å komme seg ut om vinteren, sier fruen Pia Borg. Og om det var litt surt?

– Nei, det finnes ikke noe som heter dårlig vaer!

FLOTT DAG:

går.

KOSTE SEG:

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? Kjersti Algårdstad med Erling (11 mnd), Marianne Gramme og Julian (på akebrettet) storkoste seg på Jarseng på «Kom deg ut»-dagen i
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M Kjersti Algårdstad med Erling (11 mnd), Marianne Gramme og Julian (på akebrettet) storkoste seg på Jarseng på «Kom deg ut»-dagen i
 ??  ?? Pia Borg (nummer to fra venstre) sammen med resten av familien: Karolina, Luca og Mario Michelli.
Pia Borg (nummer to fra venstre) sammen med resten av familien: Karolina, Luca og Mario Michelli.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway