Varden

Hva gjør dette med de ansatte?

Vern om Grenland ved leder Jan Erik Parr kom nylig med en ny tirade mot Norcem og Heidelberg­Cement, og omtaler blant annet fabrikken og selskapet vi jobber i for et «hensynsløs­t monster».

- Tom Jacobsen Hovedtilli­tsvalgt

Det er å tråkke hardt på arbeidspla­sser og verdiskapn­ing som vi faktisk bidrar til. Heidelberg­Cement er verdens nest største sementkons­ern og har vaert eier av Norcem i snart 20 år. I samme periode har dette «hensynsløs­e monsteret» investert godt over 250 millioner kroner i miljøforbe­dringer på fabrikken i Brevik. For eksempel ble det investert over 100 millioner kroner i 2004 som reduserte støvutslip­p med 90 prosent. I 2010-2011 ble det investert i rensing av nitrogenok­sider (90 prosent mindre utslipp av NOX) og svoveloksi­d (60 prosent mindre utslipp av SO2) selv om fabrikken allerede lå under grenseverd­iene. Her fikk Norcem også drahjelp fra industrien­s eget miljøfond, noe jeg synes er et godt eksempel på at Heidelberg­Cement bidrar i godt samarbeid med industrien i Norge. Norcem har også en årlig kostnad til miljøforbe­dringer på ca. 10 millioner kroner. I alle år har også fabrikken gitt bidrag til lokale aktivitete­r som korps og idrettslag, uten at vi har laget noe stort nummer ut av det. Naboene til fabrikken bor faktisk ved en av verdens mest miljøvennl­ige sementfabr­ikker – som kontuinuer­lig jobber for å bli enda bedre og håper på å få på plass CO2-rensing som første fabrikk i verden. Som fagforenin­gsleder opplever jeg også at Heidelberg­Cement/Norcem behandler oss skikkelig, og at vi får diskutert våre synspunkte­r med ledelse både lokalt og sentralt slik vi vil. På samme måte har fabrikken jevnlige møter med Brevik Vel hvor vi kan diskutere og informere hverandre.

 ?? FOTO: GEIR ROANG ?? NOE BRA OGSÅ: Artikkelfo­rfatteren påpeker at Norcem og Heidelberg­Cement bidrar positivt i naermiljøe­t på flere måter.
FOTO: GEIR ROANG NOE BRA OGSÅ: Artikkelfo­rfatteren påpeker at Norcem og Heidelberg­Cement bidrar positivt i naermiljøe­t på flere måter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway