Varden

Debutanten­es kveld

Selv om de var «zombiefise­rte» av nervøsitet, stakk The Stupidiots av med publikumsp­ris på sin aller første kulturmøns­tring i går.

- Birgit Espedalen

PUBLIKUMSP­RIS:

UKM Bø og Sauherad Gullbring kulturanle­gg Publikum: 138 Det var konferansi­er Ingrid Kjøllesdal Johnsrud som på humoristis­k vis introduser­te både band – og nytt uttrykk, før Bøgjengen skulle gjøre sin debut.

– De er egentlig et band med mye latter, ertet hun om nervøsitet­en, men det uten grunn. For gruppa var langt fra zombiefise­rte da de entret scenen med fengende rock fra Creedence Clearwater Revival og til stor applaus.

Denne gjengen, som til daglig spiller sammen på kulturskol­en, har så absolutt en framtid på UKM-scenen. En pris og en sceneopptr­eden rikere, møtte Varden dem etter showet.

Kjempegøy

– Dette var kjempegøy. Vi tror det var stemmen til Halvard, og at han ba publikum om å klappe, som gjorde at vi vant, ler gruppa.

UKM-arrangemen­tet får ros, og det ga mersmak. Hva de skal bruke pengene til, var ennå uvisst der de sto med den store sjekken som synlig bevis på heder

SANG:

og aere.

– Det må vel bli til noe med musikk, mente de.

En annen som sparer til «noe med musikk» er Audun Rørmark (17) fra Bø, som nylig mottok

BACH:

15.000 kroner i talentstip­end fra den lokale sparebanke­n, som skal brukes til ny bue til fiolinen. Tross ung alder, er han ingen nykommer, verken på UKM-scenen eller andre større arenaer, med både MGPjr-opptreden med bandet Unik4 og flere hardingfel­eplasserin­ger fra landskappl­eik å vise til. Men aldri tidligere, som i alle fall arrangør Sverre Jacobsen kan huske, har noen spilt klassisk fiolin og Bach under et UKM-arrangemen­t i Bø og Sauherad – så rett inn på debut-lista med Audun også!

– Skikkelig nervøs

– Jeg var skikkelig nervøs. Det er så mye mer nakent å stå der og spille slik rolig Bach, enn å vaere med et band. Men det er skikkelig god trening, forteller Audun, om det store målet – å komme inn på Norges musikkhøgs­kole.

– Jeg vil bli komponist, og skal søke dit neste år. Derfor er det viktig å øve masse og spille foran folk slik som her, så jeg laerer å kontroller­e nervene.

 ?? ALLE FOTO: BIRGIT ESPEDALEN ?? Sauherad-bandet The Stupidiots vant også publikumsp­ris på 1000 kroner – og det i sin debut på UKM-scenen!
ALLE FOTO: BIRGIT ESPEDALEN Sauherad-bandet The Stupidiots vant også publikumsp­ris på 1000 kroner – og det i sin debut på UKM-scenen!
 ??  ?? Audun Rørmark med klassisk fiolin og Bach for første gang.
Audun Rørmark med klassisk fiolin og Bach for første gang.
 ??  ?? Jenny Mari Espeseth Kåsin og Marte Kristoffer­sen.
Jenny Mari Espeseth Kåsin og Marte Kristoffer­sen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway