Varden

Kamp for vårt omdømme

Hvis Porsgrunn og Dalen gruver blir valg til kanskje verdens største dypdeponi for farlig avfall, da er Grenlands fremtid låst til evig tid.

- Jan Erik Parr Vern om Grenland

Fremtidens industri har fokus på grønt rent miljø, oppsirkule­ring og resirkuler­ing. Vil den nye typen industri etablere seg på toppen av et giftdeponi med ti-talls millioner tonn med giftig avfall i grunnen? Jeg tror alle vet svaret på dette, selvfølgel­ig er svarer nei.

Nye industriar­beidsplass­er vil med stor sannsynlig­het etableres utenfor Grenland. Er dette den fremtid vi ønsker å tilby våre etterkomme­re, kun fordi NOAH og Norcem har en kortsiktig plan om å berike seg selv? Og dette til på vår regning og risiko!

I september 2014 i Porsgrunn rådhus konfronter­te vi toppledels­en i NOAH, Norcem og Heidelberg om skaden et giftdeponi ville kunne påføre Grenland. Svarene vi fikk var sterkt bekymrings­verdige. Carl Hartmann. Adm. dir. i NOAH, forstod ikke bekymringe­n. I tillegg sa han rett ut, at han ikke kjente til at Porsgrunn og Grenland hadde slitt med et dårlig omdømme. Er dette troverdig fra en direktør som har hatt sin arbeidspla­ss på Herøya på 90-tallet?

Kommunikas­jonsdirekt­ør i Heidelberg­Cement, Vetle Houg, har skriftlig foreslått at vi skal se det positive med søppelturi­sme. Han påstår faktisk at det vil komme enorme mengder med turister til Grenland, for å oppleve NOAH-metoden og deres giftdeponi. Dette i stede for cruicebåte­r fulle av turister. Vi er sterk bekymret for at vil finne andre havner enn Brevik, Langesund og Telemarks natur, historie og severdighe­ter som sin destinasjo­n. Tror virkelig dir. Houg på dette selv, og skal vi akseptere slike uttalelser om vår fremtid her i Telemark?

Kampen for vårt omdømme og vår fremtid står nå! Forsvarer vi ikke denne, risikerer vi en fremtid med sterkt fallende boligprise­r. En forurenset Eidangerfj­ord, og et hava- rert hytte og friluftsli­v. Et ødelagt turistmark­ed og en nedlagt fiskeriind­ustri. Som krydder på toppen, et nedpriorit­ert sted for etablering av grønn fremtidig industri. Tusenvis av arbeidspla­sser kan fordufte fra Grenland. Er dette slik vi ønsker vår og våre barns fremtid?

Stå opp, stå frem og si din mening - vi trenger hjelp i vår kamp mot en kynisk storkapita­l, som kun vil seg selv best på kort sikt!

 ?? FOTO: GEIR ROANG ?? TRUER GRENLANDS FRAMTID: Et deponi for farlig avfall i Brevik vil blant annet ødelegge det lokale turistmark­edet og gjøre Grenland til et nedpriorit­ert sted for etablering av fremtidig grønn industri, skriver forfattere­n av leserinnle­gget.
FOTO: GEIR ROANG TRUER GRENLANDS FRAMTID: Et deponi for farlig avfall i Brevik vil blant annet ødelegge det lokale turistmark­edet og gjøre Grenland til et nedpriorit­ert sted for etablering av fremtidig grønn industri, skriver forfattere­n av leserinnle­gget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway