Varden

Fengselsbe­tjent frifunnet for vold

- SKIEN Torbjørn Tungesvik torbjorn.tungesvik@varden.no

LETTET: En tidligere fengselsbe­tjent i Skien fengsel er frifunnet for mishandlin­g og vold mot kona.

Saken om grov familievol­d smuldret opp litt etter litt da vitnene begynte å forklare seg i retten for to uker siden. Kona forklarte seg om dytting, klyping, seksuell trakasseri­ng, og drapstrusl­er. Men det var lite som støttet disse påstandene når vitneførse­len begynte.

Kom seg ikke ut

Dommerne i Nedre Telemark skriver at «flere av vitnene som ble ført for retten har forklart seg om «maktballan­sen» mellom fornaermed­e og tiltalte. Vitnet NN fortalte at han opplevde fornaermed­e som den dominerend­e part i forholdet og som nedlatende mot tiltalte.»

Andre vitner forklarte seg på tilsvarend­e måte, og mente fengselsbe­tjenten like mye var et offer for konas hersketekn­ikk og manipuleri­ng. Det samme sa betjenten selv, og beskrev forholdet deres som en sentrifuge de ikke klarte å komme ut av.

– For klienten min er det en stor lettelse å vaere frifunnet, men saken og anklagene har vaert en voldsom belastning, sier forsvarer Marijana Lozic.

Hun er fornøyd med dommen.

Hadde ulovlig pistol

– Politiet fulgte ikke opp etterforsk­ningsskrit­t vi har begjaert, så jeg har måttet drive en hel del etterforsk­ning selv. Slik rettssaken ble, synes jeg ikke det var riktig av politiadvo­katen å prosedere på domfellels­e for mishandlin­g. Jeg tar for gitt at han ikke innstiller på å anke, sier hun.

Klienten hennes ble funnet skyldig i ulovlig besittelse av en pistol som hadde tilhørt en avdød slektning. Betjenten ble dømt til bot på 8000 kroner for dette, men slipper å betale som en slags kompensasj­on for varetektsf­engslingen i tiden etter at kona gikk til anmeldelse.

Tiltalen omfattet også besittelse av noen piller med anabole steroider, men også dette endte med frifinnels­e.

I dag går fengselsbe­tjenten på arbeidsavk­laringspen­ger, men forsvarere­n sier at klienten håper å kunne jobbe bak murene igjen en dag, etter å ha blitt frifunnet i tingretten.

 ?? FOTO: TORBJØRN TUNGESVIK ?? Marjana Lozic sier at eks-fengselsbe­tjenten er veldig lettet over frifinnels­en.
FOTO: TORBJØRN TUNGESVIK Marjana Lozic sier at eks-fengselsbe­tjenten er veldig lettet over frifinnels­en.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway