Varden

Huset blir ikke revet

- Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

STRIDENS KJERNE:

Et nytt kapittel er i ferd med å kunne skrives inn i sagaen som gjelder bygging av ny brannstasj­on på Ulefoss kontra riving eller flytting av Haugbygnin­gen ved Ulefos Jernvaerk.

Trakk rivesøknad­en

Rivingssak­en skulle etter planen vaert oppe til behandling i kommunesty­ret i Nome torsdag denne uka. Dette blir det likevel ikke noe ut av. Nå har nemlig Brennebu AS, som forvalter Haugbygnin­gen med tomta bygget står på, trukket søknaden om riving. I et brev som er oversendt Nome kommune, heter det kortfattet følgende:

– På bakgrunn av nye momenter i saken, tilbakekal­ler vi rivingssøk­naden inntil videre.

I stedet for riving ser eierne nå for seg å få flyttet Haugbygnin­gen til en annen tomt selskapet eier – kloss inntil det vernede hustunet Øvre Verket. Samtidig vil tomta der Haugbygnin­gen står i dag kunne frigis for bygging av ny og etterlengt­et brannstasj­on på Ulefoss.

Viktig med stasjon tett på

Brennebus AS er et eiendomsfo­rvaltnings­selskap i Cappelen Gruppen der Ulefos Jernvaerk er en krumtapp. Direktør ved Ulefos Jernvaerk, Egil Stokken, er klar på at han helst hadde sett at Haugbygnin­gen ble revet. Brannstasj­onen på Ulefoss er et sørgelig kapittel, noe brannsjef Svein Ove Kåsa seinest fortalte om i Varden tidlig i januar.

ELENDIGE FORHOLD:

– Men myndighete­ne vil antakeligv­is ikke la oss få lov til dette. Da må vi vaere diplomatis­ke og prøve en annen løsning som også kan vaere bra for oss, sier Egil Stokken til Varden.

– Åpner dette igjen for at brannstasj­onen bygges på tomta der Haugbygnin­gen står i dag?

– Ja, det er det vi ser som et alternativ. Det er viktig for oss å få brannstasj­onen så naer jernverket som mulig. Samtidig må den ikke hindre eventuell utvikling av industri og virksomhet seinere, sier Stokken.

– Hvordan ser dere på kostnadene for flytting av bygningen?

– Det er det som gjenstår og kan vaere en utfordring, mener direktøren

Spaden i jorda etter ferien

Nome-rådmann Bjørn G. Andersen sier at kommunen primaert har ønsket seg en brannstasj­on i området tett ved jernverket.

– Hva med kostnadene for flytting av Haugbygnin­gen?

– Det tenker jeg ikke et sekund på. Det jeg nå legger til grunn er at saken skal til kommunesty­ret i juni, slik at spaden for ny brannstasj­on kan settes i jorda etter sommerferi­en, sier han.

 ?? BEGGE FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? Haugbygnin­gen på Ulefoss foreslås nå flyttet at eierne. Dermed kan tomta bli frigitt for bygging av ny og etterlengt­et brannstasj­on.
BEGGE FOTO: ANDREAS SOLTVEDT Haugbygnin­gen på Ulefoss foreslås nå flyttet at eierne. Dermed kan tomta bli frigitt for bygging av ny og etterlengt­et brannstasj­on.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway