Varden

Hotell må svare for seg etter branntilsy­n

- BØ Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

HAR HATT TILSYN: Under et nylig gjennomfør­t branntilsy­n ved Bø hotell ble det påpekt at noen rom mangler påkrevet antall rømningsve­ier.

Branntilsy­net ble gjennomfør­t 24 januar i år. Av tilsynsrap­porten framgår det at noen få av hotellets rom bare har én mulig rømningsve­i. Mens det i et bygg som Bø Hotell er krav til at det skal vaere to uavhengige rømningsve­ier. Det blir også påpekt at en rømningsve­i ut fra spisesalen manglet korrekt skilting under tilsynet samt at en gang som inngår i rømningsve­ien ble brukt som lager av diverse utstyr. Det vises også til at det var lagret gjenstande­r foran brannslang­en ved hotellets velferdsav­deling.

– Det må tas en gjennomgan­g av hele bygget for å rette slike feil/mangler, heter det i tilsynsrap­porten.

Branntilsy­net ble gjennomfør­t av Midt-Telemark brann og redning. Branninspe­ktør Øystein Stavenes sier at han avventer hotellets svar angående hotellets dokumentas­jon knyttet til gjeldende brannforsk­rifter.

– Er det veldig alvorlig en plass vi holder tilsyn, stenger vi jo plassen. Men i Bø Hotells tilfelle er det ikke snakk om noe slikt. Man finner bestandig noe. Men når det kommer til muligheter for rømning, er vi litt strenge. Derfor stiller vi spørsmål ved dette, sier Stavenes.

Teknisk driftslede­r ved Bø hotell, Geir Åge Vesterdal, sier at arbeidet med å gjennomgå avvikene er påbegynt.

– Vi synes det er veldig greit med tilsyn og skal ordne opp. Rommene som mangler rømningsve­i har vaert som de er siden hotellet var nytt Vi skal sørge for at alt blir slik det skal vaere, lover han.

 ??  ?? Bø hotell må rette opp påpekte avvik.
Bø hotell må rette opp påpekte avvik.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway