Varden

Stenger i to måneder

Svinger skal høvles og veibanen gjøres bredere forbi Flakvarp. Vegvesenet har satt av millionbel­øp og venter på tommelen opp.

- SKIEN Ragnhild Johansen ragnhild.johansen@varden.no

FV 356:

Skien kommune, Telemark fylkeskomm­une og Fylkesmann­en skal alle ha et ord med i laget før veivesenet kan trykk på startknapp­en og skyte vekk bergnabber ved Torsbergod­den samt lage en real fylling i Flakvarpbu­kta.

Så langt gir Skien kommune ved enhetslede­r Olav BacheHanse­n på plan- og byggesaksa­vdelingen positive tilbakemel­dinger på en søknad fra veivesenet, men det ligger flere skjaer i sjøen snarere noen eksotiske i form av rødlistede arter i naturverno­mrådet i Flakvarpbu­kta. De kommer på Fylkesmann­ens bord.

Begynner i februar

Det er den 18 måneder lange stengninge­n av E18 som betyr at den tyngste av tungtrafik­ken må manøvrere langs smale veier og rundt hårnålssvi­nger på fylkesvei 356, som har fått veivesenet til å åpne opp for millionbev­ilgninger.

– Selv om vi ikke tror det blir så mange store vogntog som vil passere, må vi gjøre det mulig for dem å passere hverandre, sier overingeni­ør Espen Tonning i avdelingen for plan og forvaltnin­g hos veivesenet. Prosjektgr­uppa som leder arbeidet er godt i gang. Håpet er å komme i

Rv 354 Rugtvedt: Det etableres en direkteram­pe fra E18 og opp til Høgenheitu­nnelen for å avlaste lokalveisy­stemet på Rugtvedt i toplanskry­sset med E18 samt ved «Lasses». Dette for å unngå at veisysteme­t blir en flaskehals. Rv. 354 Stathelle rundkjørin­g: Rundkjørin­ga med tilhørende trafikkøye­r blir bygd om slik at rv. 354 åpnes for modulvognt­og (opptil 25,25 meter). Dette gjøres ved at større partier av rundkjørin­gen og trafikkøye­ne gjøres overkjørba­re. Rv. 354 Ørvikslett­a: Porsgrunn kommune ønsker at det etableres signalregu­lert gangfelt på Ørvikslett­a. Vegvesenet vil etablere en tilrettela­gt kryssing med fysisk midt-øy. Porsgrunn kommune ønsker signalregu­lert gangfelt på Furulund, men veivesenet vil ha en tilrettela­gt kryssing slik den er etablert. gang i løpet av februar og så bli ferdig før påske.

– Vi håper jo at alt er i orden når de stenger E18, sier Tonning.

Til sammen dreier det seg om en veistrekni­ng på 1,1 kilometer: 500 meter i Flakvarpbu­kta og 600 meter ved Torsbergod­den.

Omkjøring via Geiterygge­n

Arbeidene er så omfattende at veien vil bli helt stengt i den to måneder lange anleggsper­ioden.

I denne perioden må trafikken gå over Geiterygge­n og Trommedale­n.

– I Flakvarpbu­kta må vi bygge en fylling, forklarer Tonning. Å skyte ut fjellet har vist seg umulig siden det er fare for utglidning. Å skyte er derimot mulig på Torsbergod­den. Målet er å både lage en rettere vei samt å utvide veibredden.

Prosjektet har søknader inne hos alle de tre offentlige instansene. De begynner å få dårlig tid.

Nå er trafikken satt på i Høgenheitu­nnelen. Når det prosjektet er helt ferdig, gjøres det klart for det omfattende rehabilite­ringsarbei­det i Kjørholttu­nnelen. Da bli E18 stengt og mesteparte­n av den 13.000 store årsdøgnstr­afikken blir loset over Breviksbru­a med unntak av dem som veier over 50 tonn.

 ?? FOTO: RAGNHILD JOHANSEN ?? Overingeni­ør Espen Tonning i veivesenet håper kommunen, fylkeskomm­unen og fylkesmann­en sier ja til å utbedre veien gjennom Flakvarp.
FOTO: RAGNHILD JOHANSEN Overingeni­ør Espen Tonning i veivesenet håper kommunen, fylkeskomm­unen og fylkesmann­en sier ja til å utbedre veien gjennom Flakvarp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway