Varden

Mikroliv dypt inne i

Først da den første mikrohytta inne i skogene ved Tokevann sto ferdig, strømmet bestilling­ene på.

- KRAGERØ Sindre Omenås sindre.omenas@varden.no

Per Inge Isaksen er godt i gang med å bygge den andre mikrohytta ved den gamle husmannsgå­rden i Sannidal, og den første hytta er allerede booket hver helg til langt ut på sommeren.

– Det var helt stille under planleggin­gen og byggingen av den første hytta. Så eksplodert­e det med bestilling­er, forteller Isaksen.

Eksklusiv bookingsid­é

Den første hytta, «Kronen» ligger over vannspeile­t på Toke, med 15 kvadratmet­er grunnflate.

– Den er nesten for stor for å vaere mikrohytte. «Dristig», som jeg bygger nå, blir mindre, forteller Isaksen.

Interessen for å bo i stillheten inne i Sannidal-skogen har vaert formidabel fra store deler av Europa, og blir trolig større nå når han har kommet inn på den eksklusive nederlands­ke nettsiden natuurhuis­je.nl.

– Den spesialise­rer seg på booking av hytter som tilbyr det ekstra innen naturopple­velser, og har nesten 200.000 medlemmer.

Isaksen var aldri i tvil om at det ville vaere et stort marked for spesielle naturopple­velser da han kjøpte gården i 2014.

Dataingeni­øren fra Tønsberg flyttet inn i campingvog­n og bygde nytt våningshus, startet ryddingen av gården som ikke hadde vaert bebodd på 100 år og søknadspro­sessen for å opprette et villmarkss­enter i et LNF-område.

Kommunen sa først nei. Uken før han fikk politikern­e på besøk, ble han rammet av et hjerteatta­kk. Dagen før besøket fikk han et tre i hodet.

– Jeg var aldri i tvil om at det ville gå bra, så jeg stilte med hodet innpakket i bandasje og presentert­e planene for politikern­e, smiler Isaksen.

Nye planer

Han fikk dispensasj­on for to mikrohytte­r. Nå planlegger han flere hytter, både mikrohytte­r og en «hobbithytt­e» under bakken. En restaurant med lokal mat er også i planene.

Ved den nedlagte jernbaneli­nja er det en tunnel han ønsker å bygge om til hytte og kurslokale.

– Jeg er både tålmodig og utålmodig med framdrifte­n. Jeg koser meg med planleggin­gen, men ønsker at gjestene raskt skal få et komplett tilbud. Om den rette personen ønsker å vaere med på reisen med tid og penger, vil jeg vurdere det seriøst.

MIKROHYTTE: LOKKER TURISTER:

 ??  ?? «Kronen» har god utsikt over Tokke gjennom store vinduer i mikrohytta.
«Kronen» har god utsikt over Tokke gjennom store vinduer i mikrohytta.
 ??  ?? Mikrohytte­ne i Kragerø har raskt blitt en snakkis, og fra hele Europa kommer turister for å oppleve den spesielle atmosfae-
Mikrohytte­ne i Kragerø har raskt blitt en snakkis, og fra hele Europa kommer turister for å oppleve den spesielle atmosfae-

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway