Varden

-Detteeren perfekt match

-

PERFEKT: Hannes Halldórsso­n tror ikke Norge kunne ha valgt en bedre mann enn Lars Lagerbäck. Island-keeperen er sikker på at 68-åringen vil gi landslaget et løft.

Svenske Lagerbäck ble presentert som Per-Mathias Høgmos erstatter i forrige uke. Tidligere Sandnes Ulf- og Bodø/Glimtkeepe­r Halldórsso­n, nå hos Randers i den danske superligae­n, hadde ikke ventet at Lagerbäck skulle ta over Norge.

- Jeg ble litt overrasket, men dette er et sterkt valg av det norske fotballfor­bundet. Lars er et perfekt valg for Norge, slik han også var det for Island. Han er ekspert på alt som har med landslagsf­otball å gjøre, sier 32-åringen til NTB.

Respekt

Mange har beskrevet Lagerbäck som en rolig type. Halldórsso­n føyer seg inn i rekken.

- Han er ikke en person som går rundt og skriker til folk. Men han har veldig stor respekt. Han gjør at folk vil gi alt for ham. Det var i hvert fall slik med oss på Island, sier Halldórsso­n.

- Den viktigste jobben skjer i hverdagen. Som profesjone­ll fotballspi­ller skal man ikke behøve en skrikende «Al Pacinotale» ett minutt før kampstart eller i pausen. Alt handler om repetisjon­er med Lars, hele tiden repetisjon­er. Det er hans store styrke, mener jeg. Han lager en bestemt ramme rundt laget. Alle vet hva de skal gjøre hele tiden, både på og utenfor banen, fortsetter han. Hannes Halldórsso­n trives han i Danmark.

TRIVES:

Lagerbäck ledet Island i perioden 2011-2016. Han ga seg etter fjorårets EM, der Island gikk helt til kvartfinal­e. 32 år gamle Halldórsso­n var førstekeep­er for Island i hele perioden under svensken.

- Lars har hjulpet meg mye i min karriere, noe jeg setter stor pris på. Han har betydd mye for meg, innrømmer sisteskans­en.

Reaksjoner

Det kom reaksjoner fra sagaøya da Lagerbäck-ansettelse­n ble kjent i forrige uke. I sosiale medier var mange forarget over at trenervete­ranen hadde valgt å ta over Norge. Noen sammenlign­et det med at Manchester United-legenden Sir Alex Ferguson skulle ha tatt over erkerivale­n Liverpool.

- Det er vel ikke helt det samme, sier han humrende.

- Jeg tror det har mye med følelser å gjøre. Lagerbäck var vel Islands mest populaere mann på et tidspunkt. Han kunne sikkert ha blitt president, så populaer var han. (NTB)

 ?? BEGGE FOTO: NTB SCANPIX ?? Hannes Halldórsso­n er full av lovord om Lars Lagerbäck og mener han og Norge matcher perfekt.
BEGGE FOTO: NTB SCANPIX Hannes Halldórsso­n er full av lovord om Lars Lagerbäck og mener han og Norge matcher perfekt.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway