Varden

Tror på to VM-gull

Det norske medaljemål­et i alpin-VM ligger på fra fire til seks medaljer. Kjetil André Aamodt tror på to VM-gull.

- ST. MORITZ

GULLKANDID­AT:

– Det norske laget har vunnet 29 verdenscup­seirer det siste halvannet året, så i utgangspun­ktet har prestasjon­ene vaert fantastisk­e. Men vi har mistet Aksel Lund Svindal som har vaert en medaljegro­ssist, og det svekker laget vårt ganske betrakteli­g her i St. Moritz-VM, forklarer Aamodt til NTB.

Har gullsjanse­r

– Likevel har vi Kjetil Jansrud og Henrik Kristoffer­sen som har vunnet ni verdenscup­renn innevaeren­de sesong, så det er klart at gullsjanse­ne våre er til stede. Det er det ingen tvil om, legger han til.

Han er på plass i St. Moritz som ekspertkom­mentator for NRK, og han er fortsatt Norges største medaljegro­ssist i VM og OL med totalt 20 medaljer. Det er nok en rekord det skal bli vanskelig å slå.

Småsyk

Aamodt sier han har fått høre at Kjetil Jansrud har vaert litt småsyk i det siste. Han er også litt bekymret for at slalåmbakk­en i VM-byen ikke passer Henrik Kristoffer­sen så godt.

– Så spørs det da hvilken form de er i, Kristoffer­sen og Jansrud, og om bakkene her passer dem. Slalåmtras­een passet jo ikke Henrik (Kristoffer­sen) så bra i fjor under verdenscup­finalen, men han kjører fort over alt, så

FOR HØYT:

han vil nok kjempe i toppen. Det er likevel ikke en bakke som utelukkend­e er perfekt for ham, men han har gode muligheter for gull, mener Aamodt.

– Kjetil Jansrud har vunnet fire fartsrenn i år, og denne bakken her burde passe ham godt, slik jeg ser det. Han har vaert litt syk i det siste, har jeg fått høre, så det spørs hvilken form han er i. (NTB)

Menn: Kjetil Jansrud (Peer Gynt), Aleksander Aamodt Kilde (Lommedalen), Adrian Smiseth Sejersted (Stabaek), Henrik Kristoffer­sen (Raelingen), Leif Kristian Haugen (Lommedalen), Sebastian Johan Foss Solevåg (Spjelkavik), Jonathan Nordbotten (Ingierkoll­en/Rustad), Bjørnar Neteland (Fana).

Kvinner: Nina Løseth (Spjelkavik), Ragnhild Mowinckel (Rival), Maria Tviberg (Geilo), Maren Skjøld (Gjøvik), Kristin Lysdahl (Baerum).

 ?? BEGGE FOTO: NTB SCANPIX ?? Henrik Kristoffer­sen er én av gullkandid­atene, mener Kjetil André Aamodt.
BEGGE FOTO: NTB SCANPIX Henrik Kristoffer­sen er én av gullkandid­atene, mener Kjetil André Aamodt.
 ??  ?? Mens alpinlands­laget selv snakker om fire til seks medaljer, mener Kjetil André Aamodt at det holder med to.
Mens alpinlands­laget selv snakker om fire til seks medaljer, mener Kjetil André Aamodt at det holder med to.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway