Varden

Studentene godt fornøyd

-

OSLO De fleste norske studenter er godt fornøyd med utdanninge­n, og opplyser at de laerer mest når de er ute i praksis, viser den årlige studentund­ersøkelsen.

Norske studenter er gjennomsni­ttlig veldig godt fornøyde med utdanninge­n sin, og opplyser at de laerer mest når de er ute i praksis. Det kommer fram i den årlige nasjonale studentund­ersøkelsen Studiebaro­meteret som ble lagt fram mandag.

– Studiebaro­meteret avdekker også at det er store forskjelle­r mellom de ulike studieprog­rammene. Jeg oppfordrer institusjo­nene til å sammenlign­e studieprog­rammer på tvers og snakke sammen om hvilke tiltak som fungerer. På den måten kan man laere av hverandre, få til forbedring­er og gi studentene den utdanninge­n både de og samfunnet forventer, sier NOKUT-direktør Terje Mørland.

I undersøkel­sen kommer det fram at praksisper­ioder er den undervisni­ngsformen som bidrar mest til laering, men bare halvparten av studentene svarer at praksis benyttes i større eller mindre grad ved deres studieprog­ram.

– Den årlige undersøkel­sen gir viktig innsikt i hva studentene mener om kvaliteten i norsk høyere utdanning. Nesten 29.000 studenter har gitt uttrykk for hva de mener er bra og hvor det er rom for forbedring­er. Nå må universite­ter og høyskoler bruke tid på å gjennomgå resultaten­e og iverksette tiltak der det er behov, sier Mørland. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway