Varden

Nå vil ikke Eikeng bort

For et par uker siden ville Erik Eikeng bort fra Odd. Det er satt på vent.

- SKIEN

I dag starter porsgrunns­gutten på høyrebacke­n mot Lillestrøm, men det er bare noen få uker siden at han at han ville bort fra Odd. Da sa Odd og Dag-Eilev Fagermo nei til det ønsket.

Nå har pipen fått en litt annen lyd. Eikeng trives bedre.

– Det snur fort i fotball. Nå er situasjone­n bedre enn den var for et par uker siden. – Hva har endret seg? – Jeg er litt mer inne i varmen. Nå får jeg muligheten. Jeg kom innpå i La Manga og skal starte mot Lillestrøm. Det er jo positivt.

– Tror du det er en reell mulighet for deg til å konkurrere om en plass i laget?

– Det gjenstår å se, men jeg tror det er mye opp til meg selv. Hvis jeg klarer å bevise at jeg er god nok, så vil det komme muligheter.

Må vise seg

Odd-treneren er klar på at Eikeng skal få en fair sjanse til å vise seg og at han må nettopp ta sjansen når den byr seg.

– Han må vise det nå. Erik har tatt steg på treningen. Utfordring­en er at han må utvikle spillefors­tåelsen. Individuel­t er han helt rå. Han har en fantastisk fart og driv, og er bare Rafik Zekhnini som matcher han på fart. Fysisk er han unik. Eiriks oppgave blir å utvikle det lagtaktisk­e og forståelse­n av spillet, sier treneren.

– Det har blitt bedre og han har stått på i januar. Men jeg må se han mer mot god motstand før jeg vet svaret. Så hadde vi spilt eliteserie­kamp i stedet for treningska­mp mot Lillestrøm ville nok Joakim Våge Nilsen startet på høyrebacke­n, tilføyer Fagermo.

Enig

Hovedperso­nen er enig i at han er «maskin» fysisk, men fremdeles har noen steg å ta i forhold til forståelse­n som forsvarssp­iller.

– Ja, og det kommer seg. Jeg har laert på å kjenne rollen bedre etter halvannet år på høyrebacke­n. Og jeg jobber med det under hver eneste trening, hver eneste dag, sier han som var indreløper … eller ving.

– Jeg må bare gripe sjansen og forsøke å bevise at jeg har nivået inne. Så lenge jeg får muligheten det kun opp til meg selv å prestere. Min jobb blir å «guts’e» på. Se livedeknin­g av kampen og flere saker på varden.no

 ??  ?? SNUR FORT: Erik Eikeng ville bort fra Odd for et par uker siden, men er inne i muligheter til å vise seg fram.
SNUR FORT: Erik Eikeng ville bort fra Odd for et par uker siden, men er inne i muligheter til å vise seg fram.
 ?? FOTO: BJØRN BORGE ?? STARTER:
Viljar Røsholt Myhra starter i mål, mens Torbjørn Agdestein starter som spiss.
FOTO: BJØRN BORGE STARTER: Viljar Røsholt Myhra starter i mål, mens Torbjørn Agdestein starter som spiss.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway