Varden

«Alle» kjenner Egil

HUMØRSPRED­ER – Hobbyen min er å jobbe, sier Egil Hansen

- Tekst: Lise Valbø Rønningen Foto: Fredrik Pedersen

Egil Hansen fra Gulset er godt kjent i bybildet i Skien. Alltid blid, arbeidsom og på hils med de fleste. 43-åringen deler arbeidsuka mellom Rema 1000 på Arkaden og Grep på Rødmyr.

Hobbyen min er å jobbe, sier han med sitt velkjente, brede smil.

God til å hjelpe

Det er mandag morgen, og Egil er i gang med ukas første av fire arbeidsdag­er. Gulsetmann­en kjenner Skien sentrum, Herkules og alle som jobber der bedre enn de fleste andre. Høy og blid, alltid med et smil om munnen. Han samler inn handlevogn­er, rydder og slår mer enn gjerne av en prat med kjente og ansatte i butikkene.

– Jeg har hjulpet til i mange forskjelli­ge butikker, både på Arkaden og ute på Herkules, forteller han.

Det har 43-åringen gjort i mange år, og det var slik han endte opp med å jobbe fast for Rema 1000 to dager i uka.

– Jeg kjente de som jobber her og begynte etter hvert å jobbe her én dag i uka. Nå er jeg her hver mandag og onsdag, forteller han.

Arbeidsopp­gavene er varierte. Denne mandagen fyller han på varer og heller ut brus som har gått ut på dato.

– Egil er en ressurs og naermest et ikon her på senteret. Han hjelper til med alt, og alle kjenner Egil. Det er vel ingen som har flere Facebook-venner enn deg, sier Magnus Velkom, kjøpmann på Rema 1000 på Arkaden i Skien, henvendt til sin kollega.

Butikksjef­en skryter av Egils gode og smittende humør på arbeidspla­ssen.

Snart gullklokke

– Han er alltid blid og hjelpsom. Vi merker det når Egil kommer inn i butikken, for å si det sånn, både på humøret og hans baerende stemme, sier Velkom.

Tirsdager og torsdager jobber han med vaktmester­oppgaver ved Grep på Rødmyr.

– Jeg har tre etasjer å passe på hos Grep og gjør mye forskjelli­g, som å baere ut søppel og papp og å støvsuge, sier han.

Egil jobbet tidligere hos VAPRO, som nå er flyttet til Grep. Han har lang fartstid og gleder seg til å få gullklokka om noen få år.

– Jeg har jobbet i VAPRO og Grep i til sammen 21 år og får gullklokka om fire år, forteller han.

Inger Mathisen er driftslede­r ved Grep på Rødmyr. Hun har i likhet med kjøpmann Velkom bare godord å si om Egil.

– Han er blid, arbeidsom og pliktoppfy­llende. Det har han alltid vaert. Egil er en god kollega og arbeidstak­er som er godt likt. Egil er tilknyttet snekkeravd­elingen på Rødmyr, men jobber for det meste som vaktmester, forteller Mathisen.

Bor på Gulset

Egil har ofte hørt at han bestandig er blid, men synes det er vanskelig å gi bort oppskrifte­n på hvordan han klarer å holde humøret oppe. Det bare er sånn, så godt som alltid.

– Jeg kan vaere i dårlig humør en sjelden gang, men det er bare hvis jeg er veldig sliten, forteller han.

Egil bor på Gulset sammen med foreldrene Astrid og Øystein. Der har de bodd siden Egil var 16 år. Ifølge moren må det må vaere noe ekstraordi­naert hvis Egil har en dårlig dag. – Han er blid støtt, han, forteller Astrid. Egil har cerebral parese (CP) i svak grad. Det fikk han etter at han var syk som baby.

– Egil fikk hjernehinn­ebetennels­e da han var seks uker gammel og har vaert en del syk opp gjennom årene, forteller Astrid.

Foreldrene har laert Egil at han bør vaere åpen om at han CP.

– Egil klarer seg veldig bra og går godt sammen med de aller fleste. Han er en åpen og fin gutt, sier Astrid.

Odd – selvsagt

Jobben er hobby for Egil, men han har også annet å fylle dagene med.

– Jeg er Odd-er, selvfølgel­ig. Fikk med meg alle hjemmekamp­ene i tillegg til bortekampe­n mot Strømsgods­et i fjor, forteller Egil.

Fredagene har han fri, og da tar han ofte Grenlandse­kspressen inn til Oslo for å se på livet. Egil er glad i å kjøre både buss og tog.

– Jeg drar ofte inn fredag eller lørdag, men er der ikke så lenge om gangen. Jeg kikker litt før jeg drar hjem igjen. Noen ganger tar jeg første buss eller tog tilbake, sier han.

 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ??
FOTO: FREDRIK PEDERSEN
 ??  ?? HUMØRSPRED­ER: Egil Hansen er kjent for sitt smil og gode humør. Han jobber to dager i uka på Rema 1000 og to dager som vaktmester ved Grep på Rødmyr.
HUMØRSPRED­ER: Egil Hansen er kjent for sitt smil og gode humør. Han jobber to dager i uka på Rema 1000 og to dager som vaktmester ved Grep på Rødmyr.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway