Varden

Gangveien forsvant

- Tore Svarverud Kommentato­r

Torsdag kveld ble det holdt åpent orienterin­gsmøte om arbeidene med Lilleelvkr­ysset i Porsgrunn. Der vakte det noe man kan kalle en betydelig bestyrtels­e, da det ble klart at en tidligere planlagt gang- og sykkelvei er satt på vent, og kanskje ikke blir noe av. Den skulle vaere en snarvei i krysset under jernbanebr­ua i krysset Dr. Munkgate og Hovenggata.

Snarveien har vaert en kampsak for Hovenga og omegn velforenin­g gjennom mange år. Det er veldig forståelig at de reagerer sterkt på at et viktig tiltak som de var trygge på at de hadde fått gjennomsla­g for, nå kan forsvinne.

Bypakke Grenland er et gigantisk byggverk av tiltak for å bedre framkommel­ighet, miljø og trafikksik­kerhet. Hovedtrekk­ene i den naermere tre milliarder kroner store pakka er fastlagt, men mange elementer i den skal bestemmes underveis. Det er også klart at langt fra alt som står på ønskelista over prosjekter, kan bli gjennomfør­t innenfor de økonomiske rammene man har til rådighet, i alle fall ikke i første omgang.

Ubehagelig­e overraskel­ser har kommet tidligere, f.eks. da det viste seg at fotgjenger­undergange­r i Moflatakry­ssene ikke var med. Nå er det altså en g/s-vei til 38 millioner kroner som til manges overraskel­se ikke er inkludert.

Nå forsikret ordfører Robin Kåss at saken kommer opp i bystyret. Det var veldig bra. Der bør det komme en god forklaring på hva som nå er skjedd, og det bør komme en avklaring av om bystyret er enig med Statens vegvesen om at det ikke lenger er behov for denne gangveien.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway