Varden

De bygger gangsti likevel

- PORGRUNN Fredrik Nordahl fredrik.nordahl@varden.no

VURDERER ALTERNATIV: Én eller annen form for gang- og sykkelsti blir det over jernbaneli­nja ved det nye Lilleelvkr­ysset.

Det ble reaksjoner under torsdagens folkemøte i Porsgrunn, der Vegvesenet formidlet at man droppet å sette i gang byggingen av den vedtatte gang- og sykkelstie­n som skal krysse og gå under jernbaneli­nja.

Ingen fare

Nå presiserer imidlertid prosjektle­der Roar Gärtner overfor Varden at ingenting er endelig bestemt.

– Utgangspun­ktet for den opprinneli­g planlagte gangstien var at Bane Nord (tidl. Jernbaneve­rket) mente det var fare for såkalt villkryssi­ng, altså at personer skulle krysse jernbaneli­nja. De vurderer nå at den faren ikke er til stede likevel. Dermed kan det vaere på sin plass å se på andre alternativ, sier Gärtner. Sammen med representa­nter fra administra­sjon og politikere i Grenland, skal Vegvesenet og Bane Nord i den såkalte styringsgr­uppa ta opp saken snarest.

Politikern­e bestemmer

– Vi i Vegvesenet kan jo ikke bestemme hvor veien skal gå. Det er det politikern­e som bestemmer. Derfor er det opp til dem om vi skal bygge den planlagte krysningen til 36 millioner, eller se på billigere alternativ, sier Gärtner.

Ordfører i Porsgrunn, Robin Kåss, er glad for presiserin­gen.

– Vi kan vaere konstrukti­ve for hvordan stien utformes. Men jeg er opptatt av den bygges og at den ikke blir forsinket, sier Kåss.

Gärtner uttaler ellers at de hele tiden ser på kostnader underveis i byggingen.

– Det er knapt, men det skal gå, sier han.

 ??  ?? Prosjektle­der for Lilleelvkr­ysset, Roar Gärtner, vil se på alternativ­er for gangstien.
Prosjektle­der for Lilleelvkr­ysset, Roar Gärtner, vil se på alternativ­er for gangstien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway