Varden

Tyven satte klare spor

En rekke bileiere i Lunde opplevde at uvedkommen­de var på ferde natt til fredag.

- NOME Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

RAIDET BILER:

Jarle Fjeldstad er en av de mange som opplevde at uvedkommen­de hadde tatt seg inn i bilen. Fredag morgen kunne han konstatere at noen hadde vaert inne i bilen og at et mindre pengebeløp var stjålet.

Snøen var borte på førersida

– Jeg har en generasjon­sbolig. Mor mi bor ved siden her. På morgenen i dag lurte hun fordi det var spor i snøen. Sporene ledet bort til bilen – på førersida. Døra på førersida var også børstet fri for snø, sier Fjeldstad til Varden.

Inne i bilen lå både kamera og en løs GPS tilsynelat­ende urørt.

– Derimot var alle myntene i bilen borte, opplyser Fjeldstad som anslår at han hadde et par hundre kroner i mynt liggende i et av bilens avlukker.

Klør seg litt i hodet

Operasjons­leder i Sør-Øst politidist­rikt, Gisle Småge, opplyser at politiet har hatt mange innringere med tilnaermet samme budskap fredag.

– Vi har fått veldig mange telefoner fra bileiere i Lunde som i løpet av den siste natten har hatt uvedkommen­de inne i bilene sine. Det er snakk om rundt ti tilfeller i områdene Ajervegen, Lauvåsen og Liabakken, sier Småge. Han sier at det tyven(e) trolig har forsøkt å komme seg

ET TRYGT NABOLAG:

inn i enda flere biler.

– De har funnet biler hvor de har fått enkel tilgang. Det er tydelige fotspor i nysnøen ved mange biler, men de har ikke klart å ta seg inn i alle, sier Små- ge. Politiet klør seg litt i hodet når det gjelder tyvenes hensikt med å ta seg inn i bilene. For ingen av bileierne har rapportert at mye er stjålet.

–Nei, det er en smule merkelig at løse gjenstande­r som GPS og radio ikke er rørt. Men det de har fått med seg er småpenger og slikt. Så det er lite trolig at disse innbrudden­e var nøye planlagt, sier Småge.

Anslår skostørrel­sen

Jarle Fjeldstad sier han er nesten sikker på at han låste bilen etter at han og samboeren kom hjem til huset torsdag kveld. Han er uansett glad for tyven(e) tross alt gikk pent fram mot bilen.

– Det var bare spor inn og ut oppkjørsel­en i snøen, sier han.

– Hva slags skostørrel­se vil du anta det dreier seg om?

– Jeg har størrelse 44. Så kanskje 43-44, anslår Fjeldstad.

 ?? BEGGE FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? Sporene i snøen var tydelige i oppkjørsel­en til Jarle Fjeldstad fredag. Fjeldstad var blant de mange som hadde uønsket besøk i bilen.
BEGGE FOTO: ANDREAS SOLTVEDT Sporene i snøen var tydelige i oppkjørsel­en til Jarle Fjeldstad fredag. Fjeldstad var blant de mange som hadde uønsket besøk i bilen.
 ??  ?? – Vi har vaert veldig forskånet fra alt mulig i løpet av alle årene jeg har bodd her, sier Jarle Fjeldstad.
– Vi har vaert veldig forskånet fra alt mulig i løpet av alle årene jeg har bodd her, sier Jarle Fjeldstad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway