Varden

Skien går i pluss

Skien kommune kommer ut av 2016 med nesten 150 millioner kroner i pluss.

- SKIEN Tore Svarverud tore.svarverud@varden.no

Det opplyste rådmann Ole Magnus Stensrud i en orienterin­g til Skien bystyre torsdag kveld.

149 millioner

Regnskapet for 2016 er snart klart. Det vil vise et veldig godt regnskapsr­esultat, kunne rådmannen fortelle de 55 folkevalgt­e.

– Vi får 47,5 millioner i vekst på skatt og inntektsfo­rdeling. Reduserte rentekostn­ader gir oss 33 millioner i pluss, og pensjoner blir 66 millioner lavere enn budsjettet. Totalt kommer vi ut 149 millioner bedre enn budsjetter­t, fortalte Stensrud. Også kommunens egen drift var i pluss.

Vil reparere

Rådmannen opplyste at han vil foreslå at utgiftene til reparasjon av skadene på Skien Fritidspar­k skal tas av disse pengene, som ellers

OVERSKUDD:

skal settes på fond.

– Vi får nok å bruke pengene til, kommentert­e ordfører Hedda Foss Five.

Bra i 2015

Skien kommune har hatt regnskapso­verskudd flere år på rad, men har store investerin­ger foran seg, blant annet nytt sykehjem og nytt bibliotek.

Skien kommune gikk med 94 millioner kroner i overskudd i 2015.

Overskudde­t ville ordfører Foss Five og rådmann Stensrud da bygge sykehjem og bibliotek for. Nå har kommunen fått et nytt kostbart problem i form av takskadene på badeanlegg­et i Skien fritidspar­k.

Men de første publikumsr­eaksjonene da Varden fortalte om saken i nettutgave­n torsdag kveld, var et annet ønske. Det er å unngå den fjerningen av laererstil­linger i ungdomssko­len som kommer fra høsten av.

 ?? FOTO: JAN BJØRN TARANRØD ?? Skiens rådmann Ole Magnus Stensrud varsler meget hyggelige regnskapst­all for Skien kommuene i 2016.
FOTO: JAN BJØRN TARANRØD Skiens rådmann Ole Magnus Stensrud varsler meget hyggelige regnskapst­all for Skien kommuene i 2016.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway