Varden

ANDRE MENER

-

Arbeiderpa­rtiet vurderer ifølge Klassekamp­ens kilder å stramme inn handlingsr­egelen. Regelen fastslår hvor stor andel av oljefondet som fra år til år kan brukes i norsk økonomi, og ble vedtatt i Stortinget våren 2001. (...)

Etterhvert som fondet har vokst i verdi, har både Statistisk sentralbyr­å og sentralban­ksjefen anbefalt å senke grensa fra fire til tre prosent av fondets verdi. Likevel har de politiske partiene nølt. (...). Nå ser det ut til at det kan snu. (...)

Erkjennels­en begynner nok å synke inn at oljefondet ikke i all framtid kan brukes til å kjøpe oss ut av konjunktur­kriser. Norge er inne i en omstilling, og må finne en måte å møte det på som kan stå seg over tid. Oljepenger er i den sammenheng ikke tilstrekke­lig, men ment som en sikkerhets­buffer på veien. Å slå det fast ved å sette grensa ned til tre prosent, er fornuftig.

Dagbladet

Fremskritt­spartiet fortsetter sin klappjakt på pressen. (...) Innvandrin­gsminister Sylvi Listhaug skrev en blogg der hun trakk pressens troverdigh­et i tvil. Justismini­ster Per-Willy Amundsen tok til orde for boikott av avisen Nordlys.

Hans forgjenger Anders Anundsen satte i sin tid fyr på Tønsbergs Blad og oppfordret venner på Facebook til å si opp abonnement­et. Grunnen var at avisen skrev artikler Anundsen ikke var enig i.

Med en såpass frynsete fortid hadde det vaert naturlig for Frp å gå i seg selv. Denne angstbiter­ske og fiendtlige holdningen til en fri og kritisk presse er et problem. Ikke bare for Frp selv, men for den offentlige debatten, som opplagt blir forringet når ansvarlige politikere og folkevalgt­e ikke vil uttale seg til utvalgte medier. Dagsavisen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway