Varden

En unggutt tøffere enn de fleste

Sigurd er unggutten som ikke lar seg pille på nesen og kan bli en ubehagelig overraskel­se for både lagkamerat­er og motstander­e.

- LILLESTRØM Nils-Tore Olsen og Tom Arne Borgersen sport@varden.no

Sigurd Hauso Haugen (19) var bare to stolpetref­f unna scoringer mot Lillestrøm: Men han serverte Pape Diouf ved lagets tredje scoring. Dette og mer til rakk han på kun 30 minutter.

– Litt irriterend­e med de to «scoringene», men det var i alle fall deilig å ha en assist, smiler han som kom inn for Torbjørn Agdestein etter 60 minutter.

Naermer enn framstilt

– Hvor naere laget føler du deg egentlig?

– Fremdeles er det tidlig i oppkjøring­en, så det er vanskelig å svare på. Men så lenge jeg får komme inn og leverer som i dag, så er jeg naerme.

– Fortsetter jeg slik tror jeg selv at jeg er naermere enn det blir framstilt, legger unggutten til og tenker på at det som oftest blir sagt at Olivier Occéan og Torbjørn Agdestein er spisser, mens kantene heter Stefan Mladenovic, Riku Riski, Rafik Zekhnini og Pape Diouf.

Spiller mandag!

– Mot Lillestrøm tok han den ene av to kantroller fordi Occean var midtspiss. Selv om trioen herjet, så vil 19-åringen helst unngå å vaere ytterst.

– Jeg er spiss, uten tvil. Men jeg kan bruke som kant også, hvis vi trenger å jakte mål og Fagermo vil ha flere spisser på banen. Men jeg er nok mer konkurrans­edyktig som spiss.

– Tror du på spilletid i Aalborg?

– Ja, som spiss, avslutter en av Odds knalltøffe angrepsspi­llere.

Odd fortsetter å imponere. Lillestrøm har vunnet de to siste og det med ni mål. I LSK-hallen ble kanarifugl­ene vingeklipp­et av Odd, som før ti minutter var passert hadde rukket å ta ledelsen.

Tidlig ledelse

Erik Eikeng forserte fra høyrebacke­n, og slo en stikkpasni­ng til Jone Samuelsen. Sistnevnte var skuddvilli­g, og ballen gikk forbi Arnold Origi i tverrligge­ren og så vidt over streken.

Ledelsen var det ikke noe å si på. Odd var best den første omgangen, og var desidert best fra start og den avsluttend­e tredelen av omgangen. Den midterste delen tilhørte hjemmelage­t, uten at de skapte saerlig problemer for Viljar Myhra og Odd.

Rett før slutt hindret kun en god redning av Origi Markus Kaasa fra å skrive seg på scoringsli­sta. Skuddet fra 20 meter var godt plassert, men LSK-keeperen fikk slått til corner.

Keepertabb­e

LSK startet den andre omgangen best, og kom til et par halvsjanse­r. Odds beste sjanse fra start hadde Torbjørn Agdestein, som ble flyttet fra spiss til kantspille­r ved pause. Thomas Grøgaard, som også kom inn etter pause, slo innlegget som Agdestein headet i tverrligge­ren.

Det skulle komme med fra Odd. Et godt Odd-angrep ble avsluttet av fjorårets toppscorer, Olivier Occéan, som satte inn 2–0 til Odd via stolpen ti minutter ut i omgangen.

Lillestrøm­s første forsøk som traff målet kom etter 58 minutter. To minutter etter satt det første baklengsmå­let bak Viljar Myhra. Sistnevnte var ikke patent da innlegget fra Lillestrøm kom langs bakken. Innlegget gikk under Myhra, og bak ham hadde Tomas Malec det enkelt med å sette inn redusering­en.

Vakker scoring

I siste halvdel av andre omgang vekslet lagene, men Odd hadde den største sjansen og hadde nok et skudd i tverrligge­ren.

Sigurd Hauso Haugen endte opp med ballen etter godt Oddspill. Thomas Grøgaard og Joakim Våge Nilsen kombinerte, Markus Kaasa overtok og fant Hauso Haugen. Rogalendin­gen satte ballen i tverrligge­ren og ned på strek. Denne gangen mente assistentd­ommeren at ballen ikke var inne.

Odd kjørte Lillestrøm voldsomt det siste kvarteret av kampen, og 3–1 måtte bare komme.

Og den kom. Pape Pate Diouf var distinkt da han forvaltet pasningen fra Sigurd Hauso Haugen fem minutter før slutt.

«Jeg er naermere laget enn det blir framstilt» Sigurd Hauso Haugen, spiss

 ??  ?? SE OPP: Torbjørn Agdestein og de andre angrepsspi­llerne i Odd bør se opp for Sigurd Hauso Haugen (innfelt, i alle fall om de har tenkt til å holde han utenfor laget. 19-åringen imp onerte den halvtimen han spilte mot Lillestrøm og holdt på å score to...
SE OPP: Torbjørn Agdestein og de andre angrepsspi­llerne i Odd bør se opp for Sigurd Hauso Haugen (innfelt, i alle fall om de har tenkt til å holde han utenfor laget. 19-åringen imp onerte den halvtimen han spilte mot Lillestrøm og holdt på å score to...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway