Varden

Johaug skuffet over straffen

-

MÅ TENKE: Domsutvalg­et i Norges Idrettsfor­bund landet på 13 måneders dopingutes­tengelse for Therese Johaug. Langrennss­tjernen sier hun må tenke over dommen.

–Theresehad­dehåperpåe­n kortere straff og er veldig langt nedenå.Menjeghåpe­ratnår hun får dette litt på avstand, så får hun tilbake glimtet i øyet og kan bruke OL som en motivasjon­sfaktor, sier landslagss­jef Vidar Løfshus til NTB.

Kan ankes

Både Johaug selv, Antidoping Norge, Det internasjo­nale skiforbund­et (FIS) og Verdens antidoping­byrå (WADA) kan anke dommen fra NIF. Advokat Hjort har ikke tatt stilling til ankespørsm­ålet, men mener Johaug burde sluppet straff.

– Jeg ser ikke helt hva domsutvalg­et mener hun burde gjort annerledes når hun gjorde de hun mente var riktig ved å spørre legen sin (Fredrik Bendiksen), sier Hjort til NTB.

Han får støtte fra idrettsjur­ist Gunnar-Martin Kjenner, som via norske medier har fått med seg fredagens dom.

– I tillegg til å slå fast at legen anbefalte medisinen, sier dommerne at Johaug er lite å bebreide for videre undersøkel­ser. Men de sier ikke hva de forventer at hun i tillegg skulle ha gjort. Jeg mener de (domsutvalg­et) stiller for strenge krav. Er hun uten å bebreide, burde de landet på at hun er uten skyld, sier Kjenner.

Ønsket skjerpet straff

Antidoping Norge ville ha Johaug straffet etter WADA-koden og hevdet det fantes skjerpende omstendigh­eter som tilsa at minimumsst­raffen på 12 måneder ikke var tilstrekke­lig. Det mente også domsutvalg­et.

– Det første er Johaugs holdning til utøvers ansvar for ikke å ha forbudte stoffer i kroppen. Hun forklarte onsdag at hun aldri sjekker medisiner hun får selv. Der mener vi hun kan klandres, sa prosessful­lmektig i saken, advokat Niels R. Kiaer.

(NTB)

 ??  ?? Therese Johaug sa at hun trengte betenkning­stid etter at dommen falt fredag. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.
Therese Johaug sa at hun trengte betenkning­stid etter at dommen falt fredag. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway