Varden

– Kan ikke forvente for mye

-

NUMMER 13:

skiskyting.

Landslagst­rener Stian Eckhoff mener resultaten­e så langt denne sesongen tilsier at VM-forventnin­gene til skiskytter­kvinnene må vaere nøkterne.

Fredag innledet Eckhoffs elever den individuel­le delen av mesterskap­et i Hochfilzen med en skuffende sprint. Regjerende mester Tiril Eckhoffs 13.-plass ble beholdning­en. Nest beste norske jente, Kaia Wøien Nicolaisen, endte på 45.-plass.

Til sammen skjøt den norske kvintetten 13 bom. Marte Olsbu, Fanny Horn Birkeland og Hilde Fenne sto for ti av dem.

– Vi skjøt for dårlig. Jeg merket meg at mange av de andre skjøt seg bort i starten, og tenkte at nå har vi sjansen. Dessverre benyttet vi oss ikke av den, sa landslagst­rener Stian Eckhoff til NTB. – Hva er forklaring­en? – Jentene gjorde nok ikke helt det de har trent på. Jeg tror det ligger et ønske der om å gjøre det bra, og så blir man litt reservert og har ikke lyst til å bomme. Da skjaerer det seg, sa Eckhoff.

26-åringen har et drøyt minutt opp til ledende Gabriela Koukalova. Opp til franske Anaïs Chevalier på tredjeplas­s er det 25 sekunder mindre.

– Alt kan skje. Og mange har skutt seg bort i den vinden som er her. Hun har absolutt sjansen, men det forutsette­r at hun treffer på skytingen, sa storebror og trener Stian. Etter søndagens jaktstart venter normaldist­ansen på onsdag. (NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Tiril Eckhoff endte på 13. plass i fredagens renn i VM i
FOTO: NTB SCANPIX Tiril Eckhoff endte på 13. plass i fredagens renn i VM i

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway