Varden

Må gå 57 trappetrin­n for

Inn et smau og opp 57 trappetrin­n. Arkitekt David Løffler har ikke akkurat enkel atkomst til hjemmet sitt, men det er også noe av sjarmen, mener han.

- Vendy Berg Hegle vendy.berg.hegle@varden.no

Selv om husene ligger tett i tett på Øya i Kragerø, har arkitekt David Løffler en følelse av å bo usjenert. – Alle de trappene gjør at man får litt distanse. Det er ikke mange støvsugers­elgere som finner veien hit akkurat, sier han.

Men det har også sin pris. Alle oppgraderi­ngsprosjek­ter innebaerer en stor operasjon. Til våren planlegger Løffler å rive det gamle uthuset og oppføre et nytt i kombinasjo­n med drivhus. Det hadde vaert «litt» enklere om man bare kunne kjøre materialen­e fram, men her må det baeres.

Flater som tåler «juling»

Løffler er daglig leder og medeier i Arkitekthu­set Lunøe og Løffler i Kragerø sentrum, og jobber mye med hytter i skjaergård­en, men også boliger og naeringsby­gg. Nylig åpnet for eksempel Europris på Kalstadsle­tta som Arkitekthu­set har tegnet og prosjekter­t.

– Et hus er ikke et designobje­kt. Her tåler alle flater «juling», sier Løffler og slår ut med armene hjemme i Skuteveien 18, og legger til at dette er noe han understrek­er til kundene sine, spesielt de som ønsker fancy løsninger.

– Man må huske på at man skal bo og bruke huset. Man kan ikke ha det sånn at man må passe på og si «vaer forsiktig» hele tiden, sier han. re i voksen alder i 2010. Da skulle egentlig han og davaerende samboer bare ha ett års pause fra Oslo, men han ble vaerende.

Klassisk trehus

Løffler hadde et ønske om å bo i et gammelt bygningsmi­ljø da han vendte tilbake til Kragerø. Det finnes det mye av i kystkommun­en, men naerhet til sjøen og sentrum, i tillegg til den litt tilbaketru­kne følelsen, gjorde at valget falt på huset i Skutevegen 18. Området på Øya er preget av eldre trehus og ligger i gåavstand fra sentrum.

Boligen, som er et klassisk norsk trehus, ble bygget rundt 1886, og har hatt mange eiere siden den gang.

– Jeg vet i alle fall om fem inkludert meg selv, og jeg syns alle har gjort en ordentlig jobb med tanke på fasadeendr­inger og slikt.

Huset er godt tatt vare på. En av de tidligere eierne drev en dør- og vindus-forretning nede ved marinaen her på Øya. Han fikk satt inn alle disse vinduene. De er egentlig ganske små, men gir et inntrykk av at huset ser stort ut utenfra, sier Løffler og viser til de fem stuevindue­ne som alle gir utsikt til Baerøfjord­en.

 ??  ?? PÅ ØYA: Arkitekt David Løffler skulle bare ha ett års timeout fra Oslo i 2010, men ble
PÅ ØYA: Arkitekt David Løffler skulle bare ha ett års timeout fra Oslo i 2010, men ble

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway