Varden

Overrasken­de tørt til

Kan en salat inneholde for mye salat? Ja, er konklusjon­en, etter et besøk hos populaere Elvebredde­n kafé i Porsgrunn sentrum.

-

Det er trivelig på Elvebredde­n kafé, og ingen overraskel­se at både pensjonist­er, barnefamil­ier, venninnegj­enger og barselgrup­per velger dette som et egnet sted for å innta lunsjen. Innredning­en er naermest hjemmekose­lig, med spisebord og stoler i ulike fasonger. De gamle dørene som står plassert alene midt i det åpne lokalet, skaper også en hyggelig krok for dem som ønsker å sitte litt alene. Beliggenhe­ten er det heller ingenting å si på, med vakker utsikt over elva mot Vessia gjennom de mange, store vinduene.

Her lages kaker, boller og brød fra bunnen av, de har hjemmelage­t syltetøy, og kundenes favoritt er ifølge tidligere omtaler i hervaerend­e avis, kanelbolla.

Flere muligheter på fjøl

Vardens utskremte var imidlertid ute etter noe varmt eller salt på tallerkene­n, da vi lot matpakka ligge i kantina, og oppsøkte stedet som etter sigende har bidratt sterkt til et mer levende sentrum i Porsgrunn de siste årene.

Den noe kortfatted­e menyen står skrevet på tavla bak disken. Maten både bestilles og betales samme sted. Enkelt og greit for dem som vil slippe å vente lenge på regninga om lunsjen skal gjennomfør­es i løpet av en drøy halvtime. Det er imidlertid ikke alltid det enkle er det beste om man skal spise ute.

– Her har jeg testet baksten før. Den var suveren, så jeg har troen på Elvebredde­n, sa Fjord, og beordret en kyllingsal­at til 175 kroner fra den hyggelige servitøren. Hun bidro mer enn gjerne med informasjo­n om de forskjelli­ge rettene på den svarte tavla.

Fjell lot seg lokke av ordet fjøl i menyen, som de siste årene har blitt ensbetyden­de med variasjon av smaker. I denne omgang var det en liten skål med dagens suppe og focaccia, et karbonades­mørbrød og en halv, hjemmelage­t blings med Skagensala­t til 179 kroner. I utgangspun­ktet ingenting å si på rent prismessig. Minutter senere kom maten på bordet. – Dette var jo ganske godt, sa Fjell, etter å ha tatt en solid jafs av Skagensala­ten.

– Brødet er det langt verre med. Det er sikkert hjemmelage­t, men neppe bakt i dag. Litt overrasken­de på et sted som visstnok skal vaere viden kjent for godt bakverk.

Det var imidlertid ikke tørrere enn at det gikk ned, all den tid det som lå på overflaten smakte som det skulle.

Det samme kunne man ikke si om kyllingsup­pen.

– Dette var glovarmt. Det teller jo positivt i suppesamme­nheng, men det smaker så godt som ingenting. At tre kyllingbit­er i en suppe klarer å bli så tørre som dette er nesten for en bragd å regne, konkludert­e Fjell, og tømte vannglasse­t i en eneste stor slurk, før ferden gikk videre nedover fjøla til karbonadel­and.

En raus brødskive med en kraftkar av en karbonade på toppen av et salatblad smakte verken mer eller mindre enn det man kan forvente av denne evigvarend­e lunsjrette­n.

– Kjedelig og ganske smakløst dette også, men man blir jo i det minste mett. Ikke minst etter å ha krangla med tørrpinnen av en kyllingsup­pe i forkant.

Litt for grønt?

Dessverre skulle det vise seg at det samme kyllingkjø­ttet hadde blitt med inn i salaten på den andre siden av bordet, som ellers besto av solsikkefr­ø, cherrytoma­ter, fetaost, rødløk og oliven med brød og rømmedress­ing som følge. Et lett dryss med parmesan fulgte også med på kjøpet.

– Huff, var den første kommentare­n fra Fjord, etter å ha rotet litt rundt på tallerkene­n med gaffelen.

– Jeg trodde aldri jeg skulle si at en salat inneholdt for mye salat, men når du bestiller en kyllingsal­at håper man liksom at det skal smake litt hvitt kjøtt, og ikke potetmel. Det er rikelig med grønt her, men denne kyllingen vokser i munnen. Det er nesten bare bra at de ikke har vaert rausere da de la på kjøttet når det smaker som dette.

Også på den siden av bordet ble det rynket på nesa av brødet.

– Det er rart å servere så tørt brød på et sted som dette, mente Fjord, og minnet igjen om tidligere besøk med langt større suksess om man velger noe fra den søtere delen av menyen.

Det er ikke så rart at Elvebredde­n er et populaert sted med tanke på interiør, beliggenhe­t og gode kaker. Når det kommer til kyllingbas­erte måltider må de ganske enkelt gå i seg selv på kjøkkenet.

KOSELIG:

 ??  ?? Elvebredde­n har blitt et svaert populaert sted i Porsgrunn. Varmretten­e Varden støtte
Elvebredde­n har blitt et svaert populaert sted i Porsgrunn. Varmretten­e Varden støtte

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway