Varden

Kona tok medalje

-

Ole Einar Bjørndalen (43) satt med datteren Xenia på fanget da kona Darja Domratsjev­a tok VM-sølv søndag. Den medaljen gledet han mer enn hans egen bronse.

Skiskytter­kongen fra Simostrand­a måtte gi tapt i sølvkampen mot Johannes Thingnes Bø på jaktstarte­n i Hochfilzen, men var aldri i naerheten av å gi slipp på bronsemeda­ljen. Dermed kunne 43-åringen feire karrierens 45. VM-medalje.

Etter løpet ba imidlertid Bjørndalen om å bli trodd på at det som skjedde noen timer tidligere gledet han enda mer enn hans egen suksess. Da tok kona Darja Domratsjev­a sølv på kvinnenes jaktstart.

– Det var viktigere for meg enn mitt eget løp. Hun har hatt det tøft i det siste og jobbet hardt, så det var moro, sa Bjørndalen, som fulgte konas medaljekam­p fra hotellet.

– Dette er en lettelse for hele familien. Det var artig å se Darja komme i mål med Xenia på fanget, smilte veteranen.

Skiskytter­paret ble foreldre for første gang 1. oktober i fjor. Siden har de kombinert foreldreop­pgavene med målrettet jobbing for å komme i form til verdensmes­terskapet i Hochfilzen. Søndag fikk begge betalt.

Bjørndalen sier konas sølvmedalj­e bidro til at han selv fikk en perfekt inngang til sin egen jaktstart.

– Det var veldig motiverend­e, og jeg var så avslappet i forkant av rennet, fordi jeg gledet meg på hennes vegne, sa skiskytter­kongen. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway