Varden

Odd tabbet seg ut mot Aalborg

Odd serverte Aalborg to ganger og scoret en gang selv. Dermed ble det årets første tap.

- AALBORG Nils-Tore Olsen og Tom Arne Borgersen sport@varden.no

Treneren var fornøyd med den type matching laget fikk mot danskene, selv om de kom hjem til Skien i natt med tap i kofferten.

– Det var likevel en fin match for oss. For oss er det veldig bra å møte et lag som er i serieform. De begynner jo serien til søndag mot AGF (Aarhus). Det er jo derfor vi reiste hit, sier Fagermo.

– Dette var helt annerledes å spille på en slik bane i forhold til kunstgress, som vi gjør mest. Og vi spilte slik vi vanligvis skal spille. Men når banen er slik som i dag, skulle vi egentlig ha spilt mer kynisk. Så lenge det var en treningska­mp, så gjorde vi ikke det. Og vi scoret jo alle tre målene, legger treneren til.

Tabber

Han tenker selvfølgel­ig på at Aalborgs to scoringer kom etter tabber fra Fredrik Oldrup Jensen i den første omgangen og innbytter Sigurd Hauso Haugen i den andre.

Odds eneste sjanse de første 45 minuttene kom etter ni minutter. Olivier Occéan brukt fart og styrke da han slo inn til Riku Riski. Finnen avsluttet på direkten, men skuddet fra fem-seks meter ble skulderred­det Nicolai Larsen.

Deretter ble det en lang periode med null og niks innenfor de to 16-meterne. Odd forsvarte seg bra, mens Aalborg brukte vinter og vår på oppbygging­en. Fire minutter før pause serverte Oldrup Jensen Jakub Sylvestr. Fredrik Semb rakk aldri ballen og den danske angriperen kom alene med Viljar Røsholt Myhra. Da var han sikkerhete­n selv og sørget for 1–0 til pause.

Ny tabbe

Odd gjorde noen bytter i pausen. Pape Diouf og Oldrup Jensen gikk ut. Fredrik Nordkvelle og Joakim Våge Nilsen kom inn.

Senere i kampen fikk også Torbjørn Agdestein, Oliver Berg, Sigurd Hauso Haugen, Vegard Bergan og Stefan Mladenovic spilletid.

Etter 52 minutter kunne odd får en stor mulighet til å utlikne, for Olivier Occéan ble tydelig dyttet i ryggen, men dommerne fikk det ikke med seg. Neste gang det skjedde noe mot et av målene var etter 79 minutter. Innbytter Sigurd Hauso Haugen forsøkte å drible tre Aalborgspi­llere ved hjørnet av 16-meteren. Han mistet ballen og Jannik Pohl satte inn 2–0.

Etter 83 minutter kom redusering­en. Thomas Grøgaard og Torbjørn Agdestein gjorde en god jobb. Ballen endte hos Oliver Berg, som dunket inn 2–1. Flere mål ble det ikke.