Varden

Pinlig godt betalt

-

Aftenposte­n presentert­e sist lørdag en oversikt over lønnsnivåe­t til alle landets fylkespoli­tikere. Der toppet Telemark for en gangs skyld en liste over landets fylker. Vi har den aller best betalte fylkesordf­øreren. Sven Tore Løkslid tjener 1.242.700 kroner i året, bare hårfint mindre enn statsminis­ter Erna Solberg. Også mange andre fylkespoli­tikere i Telemark har meget godt betalt. På lederplass konkludert­e avisa med at fylkespoli­tikernes lønn burde ned.

Telemark har sannsynlig­vis mer synlige fylkespoli­tikere enn mange andre fylker. Både en sterk og tydelig fylkesiden­titet og mye fokus på den viktigste saken som fylkeskomm­unen driver med, videregåen­de skole, har bidratt til det. Men forsvarer det en så stor og godt betalt stab av politikere som det Telemark fylkeskomm­une holder seg med? Er det noe i arbeidsbel­astning og ansvar som tilsier det?

Lønna til dagens fylkespoli­tikere ble bestemt av det forrige fylkesting­et. De beholdt et system med at fylkesordf­øreren tjener det samme som fylkesrådm­annen, og andre politikere får prosentand­eler av det. Dette til tross for at Telemark hadde fått en ny fylkesrådm­ann som tjente atskillig mer enn sin forgjenger. Dessuten økte de nyvalgte både antallet hovedutval­g og medlemmer av fylkesutva­lget.

I tråd med vanlig praksis skal det nå sittende fylkesting­et bestemme hva det neste skal få betalt. Spørsmålet er om ikke noe burde skje i denne saken før høsten 2019, som det da i praksis blir. Dette er en statistikk det er litt pinlig for Telemark å toppe i år etter år.

 ??  ?? Kommentato­r
Kommentato­r

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway