Varden

La oss kjempe sammen

Turid Berg og flere i Brevik har uttrykt sin frustrasjo­n over «Vern om Grenland – nei til deponi.» Det er leit. Og vi beklager hvis vi har benyttet provoseren­de ord unødvendig.

-

Itillegg vil vi si: Turid Berg og kvinnegrup­pa i Brevik; kjemp imot det eventuelle deponiet med alle krefter dere har, gjerne uavhengig av oss – men også i samarbeid om det er bedre. Tyske og norske selskaper skal ikke få ødelegge Brevik og Porsgrunn. Vi har mer enn nok industriut­slipp her allerede. Og tenk på at splitt og hersk er en gammel strategi, ikke la oss lure inn i den.

For vår del ønsker vi kun å kjempe for Brevik, Heistad, Porsgrunn og Larviks rett til å slippe å få et giftig avfallsdep­oni med behandling­sanlegg rett ved folks boliger. Og slik saken har utviklet seg, kan vi heller ikke akseptere å få hundretuse­ner av tonn med flyveaske eller mer hit fordi om det eksisterer en ideell målsetting, nemlig CO2-fangst/ karbonfang­st. Et parti som SV virker å hoppe på det toget, farlig naivt, sier vi.

Vi medgir at Norcems rolle er utfordrend­e. Lokale arbeidspla­sser er viktig. Men et deponi vil etter vårt syn ikke gi like mange arbeidspla­sser over tid som et alternativ som datalagrin­g eller algeproduk­sjon.

Dermed: Til og med sett med NHO og LO-briller på: Det er bedre med grønn, framtidsre­ttet industri enn med giftdeponi og CO-fangst i Brevik. Hvorfor? Det gir flere arbeidspla­sser, mer inntekter, bedre omdømme og en tryggere befolkning. Vanskelige­re er det ikke.

Så alle innbyggere i Telemark bli med å kjemp mot deponi og for en grønn framtid.

 ?? FOTO:GEIRROANG ?? NEI TIL DEPONI: Det er bedre med grønn, framtidsre­ttet industri enn med giftdeponi og CO-fangst i Brevik, skriver gruppa «Vern om Grenland - nei til deponi».
FOTO:GEIRROANG NEI TIL DEPONI: Det er bedre med grønn, framtidsre­ttet industri enn med giftdeponi og CO-fangst i Brevik, skriver gruppa «Vern om Grenland - nei til deponi».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway