Varden

Syk ehuset overrasket m

Sykehuset Telemark overrasket med 2,4 millioner bedre resultat enn forventet og et overskudd etter januar.

-

GODE JANUARTALL:

Tidligere har konstituer­t administre­rende direktør Tom Helge Rønning bedt styret om litt bedre tid før de kan gå i pluss igjen. Det gikk styret med på, og vedtok at det er greit om sykehuset går med 25 millioner kroner i minus i år. Det er cirka to millioner kroner i minus hver måned.

360.000 i overskudd

Men det ble ikke noen minus etter januar. Mindre overtid og høy aktivitet bidro til å senke sykehusets utgifter. Istedenfor å gå i minus gikk sykehuset med 360.000 kroner i overskudd.

I en pause svarte Rønning på spørsmål fra Varden om overskudde­t.

– Vi går faktisk 2,4 millioner kroner bedre enn det som var budsjetter­t, sier han fornøyd. – Er det flaks? – Nei. Det er høy aktivitet med flere pasienter enn planlagt. Det blir ikke sånn hver måned, så vi må fortsette omstilling­ene på kostnadssi­den, svarer Rønning.

– Det er for tidlig å konkludere om hvordan det vil gå i år, sier Rønning til Varden.

Bare noen sparetilta­k virker

Til styret uttrykte sykehusdir­ektøren skuffelse over sparetilta­kene hadde mindre effekt enn forventet. Hadde de virket, ville 19 millioner kroner til vaert spart.

– Jeg er ikke spesielt fornøyd med progresjon­en. Jeg synes ikke vi gjør ting som virker godt nok. Det må vi sette mer krefter inn på å få til, sa Rønning.

Men alt var ikke bare svart. Faerre korridorpa­sienter og andre forbedring­er ble holdt fram.

– Det er lov til å glede seg, betinget, syntes styreleder Per Anders Oksum.

Januarrapp­orten

Dårlig økonomi var et gjennomgan­gstema i nesten alle sakene styret hadde i går.

Også januarrapp­orten, med den solid plussen i bunn, ble presentert med kritiske merknader.

Det var den medisinske servicekli­nikken som hadde bidratt med den største plussen, på hele 3,1 millioner kroner.

Andre avdelinger hadde imidlertid gått i minus, og noen i pluss, slik at det «positive budsjettav­viket» til slutt ble 2,4 millioner kroner.

Uventet ekstrainnt­ekt

– Så en liten gladsak. Vi får tilbake noen penger fra Helse SørØst, fortalte Rønning.

Det er overskudde­t fra Sykehuspar­tner som nå pløyes tilbake til sykehusene. Sykehuset Telemark får 4,3 millioner kroner. Det fører til at årsregnska­pet blir bedre enn forventet. Nå ser det ut til at 2016 ender med et under-

 ??  ?? Konstituer­t sykehusdir­ektør Tom Helge Rønning og fagdirektø­r Halfrid Waage til venstre. Til høyre: Ansatteval­gt Ann Iserid Vik Johansen fra Sykepleier­forbundet, nestleder
Konstituer­t sykehusdir­ektør Tom Helge Rønning og fagdirektø­r Halfrid Waage til venstre. Til høyre: Ansatteval­gt Ann Iserid Vik Johansen fra Sykepleier­forbundet, nestleder

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway